Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Vågmästarproblem och faran med stormröjning

Publicerat måndag 15 januari 2007 kl 21.59
1 av 3
2 av 3
Agne Karlsson röjer väg för en av Sydkrafts 20 kilovolts ledningar utanför Broby i Skåne
3 av 3
Gudrun Schyman

Tisdag 16 januari

Tuffa ryska invandrarlagar
Igår införde Ryssland nya tuffare invandrarlagar. Den nya lagen har ett tak på 6 miljoner utländska arbetare och man räknar med att mellan 4 och 6 miljoner utländska arbetare ska komma att utvisas. Samtal med Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren.

Påfrestande vågmästare
Sverige demokraterna har med sitt vågmästarmandat skapat politiskt kaos i Upplands-Bro. Resultat: en borgerlig kommunstyrelse med socialdemokratisk budget. Under tisdagen ska partierna i kommunen träffas för att försöka lösa situationen.
Samtal med socialdemokraten Håkan Heglert och moderaten Irene Seth.

Vore nyval ett alternativ för de styrande i Upplands-Bro? Samtal med Folke Johansson, statsvetare.

Politik och alkohol
Stockholms finansborgarråd Kristina Axén Olin har i en intervju berättat om att den enorma press hon det senaste året upplevt i sitt jobb vilket kombinerat med dödsfall i familjen var nära att knäcka henne. Detta var något som fick henne att dricka för mycket alkohol. Vad går att göra för att undvika att falla i alkoholfällan?
Samtal med Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ och Micke Löwgren, läkare på Curera företagshälsovård.

Korrespondentkrönika
Krönikan idag kommer från Köpenhamn och är signerad av Bengt Lindroth.

Neutralare nationalsång
Fredsavtalet i Nepal förra månaden innebar för den impopuläre kungen minskad makt. Och regeringen har nu beordrat att den gamla nationalsången, som hyllar kungen, ska ersättas av en ny. Reportage Sveriges Radios Asien-korrespondent Nils Horner.

Lärdomar av Gudrun
Igår dog två personer när de röjde i skogen efter stormen Per. 11 personer dog och 147 skadades allvarligt under arbetet med att röja upp efter stormen Gudrun. Har då säkerheten i det farliga stormskogsarbetet blivit bättre nu när förödelsen efter stormen Per ska röjas? Samtal med Jan-Olof Thorstensson ordförande för projektet Säker skog och skogsarbetaren Niklas Jonsson.

Djuriska män
För drygt 1,5 år sedan gick debatten het om ROKS och kvinnojourernas syn på män och jämställdhet. I TV-dokumentären Könskriget fick ROKS dåvarande ordförande Ireen von Wachenfeldt agera måltavla för uttalandet om att män är som djur vilket sedan bidrog till att hon sedan avgick. Hur ser Ireen von Wachenfeldt idag på turbulensen efter SVT-dokumentären? Reportage av Lasse Ekelöf.

programledare: Björn Häger
bjorn.hager@sr.se
producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".