Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Dyrare kollektivtrafik och dyrare a-kassa

Publicerat måndag 22 januari 2007 kl 21.42
1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Bussresenär i Kristinehamn
4 av 5
Fackeltåg genom centrala Stockholm där olika fackföreningar och deras medlemmar demonstrerar mot regeringens planerade sänkning av a-kassan.
5 av 5
Stängda Gustaf Adolfsskolan i Landskrona.

Tisdag 23 januari

Bussresan har stigit mer i pris än bensinen
Resandet med kollektivtrafiken har inte ökat på tjugo år och priset för en kollektivresa har faktiskt stigit mer i pris än bensinen! I Sverige sker över åttio procent av alla transporter med bil och för att uppnå Sveriges miljömål om att minska landets koldioxidutsläpp, ska kollektivtrafiken byggas ut, men frågan är om vi är villiga att ställa bilen överhuvudtaget? Reportage av Malin Olofsson och Katja Magnusson. Debatt om kollektivtrafiken med Karin Svensson Smith (mp) och Jan-Evert Rådhström (m).

A-kassan tappar
De senaste dagarna har många fått avierna för årets första inbetalning till a-kassan och fackföreningsavgiften och nu väljer alltfler att lämna a-kassan. Akademikernas a-kassa, AEA, har tappat närmare tiotusen medlemmar sedan i november. Samtal med Susanne Bergstedt, som valde att lämna a-kassan.
Vad säger regeringen om att a-kassan tappar medlemmar? Samtal med Eva Uddén-Sonnegård.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Alice Petrén i Paris.

Kampen mot AIDS i Kina stärks
I Kina har HIV-epidemin börjat uppmärksammas på allvar först dom senaste två åren. Yunnan är den provins som är värst drabbad av HIV, 28 procent av Kinas HIV-smittade bor där. I Yunnanprovinsen drabbas inte längre bara kända riskgrupper som missbrukare, prostituerade och sexköpare, utan viruset har börjat spridas bland allmänheten. I Hanna Sahlbergs reportage möter vi Xiao Ke som arbetar med att lära ut hur man skyddar sig från HIV.

Våld i skolan
Gustaf Adolfskolan i Landskrona har ju fått uppmärksamhet efter att den stängdes i förra veckan på grund av stora bråk. Redan för sex år sedan stängdes Turebergsskolan i Sollentuna efter stora problem som skolan sedan löste. Samtal med Malla Taipale, tidigare rektor för Turebergsskolan.

Kvinnor i toppen
Aldrig tidigare har det funnits så många kvinnor i det politiska toppskiktet i världen. Nu senast hörde vi om Hillary Clinton som kan bli USAs första kvinnliga president. Samtal med Lenita Freidenvall, statsvetare vid Stockholms universitet.

Oroligheter i Beirut
Den politiska krisen i Libanon har återigen blivit mycket påtaglig sedan oppositionen idag utlyst generalstrejk i hela landet, med syftet att få ökat inflytande i regeringen. I huvudstaden Beirut blockerar hundratals demonstranter gatorna och bildäck har satts i brand. Två människor har rapporterats skadade. Samtal med Loui Sharaf, barnläkare i Berut.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Thomas Björkman
thomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".