Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Livskunskap i skolan och Katastrofkommission i arbete

Publicerat tisdag 30 januari 2007 kl 19.58

Onsdagen 31 januari

Mjuka metoder i skolan
Det finns skolor som försöker förebygga våld genom att tidigt öva elevernas förmåga att samarbeta och lösa konflikter och lära dem att förstå sina känslor. Modellen kommer från USA, men kallas i Sverige, Social Emotionell träning. Hör Katja Magnusson och Anna Landelius reportage från en skola som jobbar med metoden.
Hör också debatt mellan psykoterapeuten Birgitta Kimber som är en av dom som tagit fram modellen och socialantropologen Åsa Barthodsson som är skeptisk till arbetssättet.
Anmälningar om hot och våld ökar i skolan, och därför gör nu Arbetsmiljöverket inspektioner i flea skolor. Vår reporter Malin Olofsson besöker Igelboda skolan i Saltsjöbaden.

Delat om kärnkraften i Östhammar
Hör Anna-Lena Söderblom (m), vice ordförande i kommunstyrelsen i Östhammar, som litar till 200 procent på Forsmarks ledning. Och Bertil Alm (c) fritidspolitiker i kommunen som är djupt oroad för hur illa det står till med säkerheten på verket.

Hur högt är priset för sanningen?
Katastrofkommissionen tycker att innehållet på databanden från dagen efter tsunamikatastrofen är så intressanta att de vill göra en ny fortsatt granskning, men hur högt är priset för att få fram sanningen om vad Lars Danielsson gjorde denna dag?
Är det viktigt att den exakta sanningen?
Hör debatten mellan redaktören för Expressens ledarsida PM Nilsson och Barbro Hedvall, ledarskribent på Dagens nyheter.

Våldsam nöjespark tillägnad Stalintiden
På ett fält utanför Minsk har man byggt något som ska bli både ett minnesmärke och ett slags krigsnöjespark där besökarna ska kunna köra stridsvagn, hoppa fallskärm eller skjuta från äkta bunkrar från andra världskriget. Vår korrespondent Maria Persson Löfgren har varit där.

Miraklen i Tärnaby
På fredag börjar alpina VM i Åre och stora förväntningar riktar sig mot tärnabysonen Jens Byggmark. Tärnaby har tidigare producerat alpina storheter som Bengt Erik Grahn, Ingemar Stenmark, Bengt Fjellberg, Anja Pärsson och Stig Strand. Hör den sistnämnde om varför just Tärnaby åstadkommit detta.

Och dagens korrespondentkrönika...
kommer från Nils Horner.

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Helena Sjäholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".