Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Lägstalöner och Jakarta

Publicerat måndag 5 februari 2007 kl 21.26
1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Hundratusentals har blivit hemlösa.
5 av 5
Mona Sahlin besökte Skåne.

tisdagen 6 februari

Officer inför rätta
I går började rättegången mot den första officeren som vägrat tjänstgöra i Irak. Löjtnant Ehren Watada har kallat Irak-kriget olagligt och vid två tillfällen vägrat kliva ombort på planet mot Irak. Vilka konsekvenser kan rättegången få för kriget?
Samtal med Thomas Nordegren korrespondent Washington.

Sahlin i Skåne
I går träffade socialdemokraternas partiledarkandidat Mona Sahlin sina partikamrater I Skånedistriktet. Där finns en stark frustration över valnederlaget och förhoppningar om att det Sahlinska ledarskapet ska leda till en nytändning.
Reportage av Inger Arenander.

Utvisningsdömda föräldrar
Ska det faktum att en person har barn i Sverige, göra att han eller hon inte kan dömas till utvisning? Det ska Högsta Domstolen få ta ställning till, rapporterar Ekot under morgonen. Håkan Lindblom är ordförande i Bryggan, en förening som arbetar med barn till kriminella och frihetsberövade, resonerar kring avvägningen mellan ett barns behov av sin förälder och samhällets behov av skydd.

Lägstalöner
Inför årets avtalsrörelse kräver många fackförbund en höjning av de allra lägsta lönerna. Möt Annette Andersson som tjänar 13800 kronor per månad
Reportage av Gustaf Klarin.
Hur mycket ska dom lägsta lönerna höjas?
Samtal med Mats Hult vd Sveriges Hotell- och restaurangföretagare och Ella Niia, ordförande Hotell- och restaurangfacket.

Översvämning i Jakarta
Efter skyfallen i Jakarta i Indonesien är hundratusentals människor hemlösa. Den svenske ambassadtjänstemannen Ulf Samuelsson har tagit emot ett 60-tal översvämningsdrabbade Jakartabor i sitt hem. Nils Horner rapporterar direkt hemifrån Ulf Samuelsson.


Klimathotet
Enligt FNs klimatpanel är det med största sannolikhet människans utsläpp av växthusgaser som ligger bakom uppvärmningen av jorden. Hur redo är mänskligheten för att ta tag i klimatproblemet?
Samtal med Bo Ekman Tällberg Foundation och Niklas Ekdahl Dagens Nyheter.

Krönika
av radions korrespondent i Helsingfors Bengt Lindroth.

Programledare:
Camilla Kvartoft
Producent:
Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".