Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Sverigedemokrater, serbisk schlager och toppmöte

Publicerat fredag 18 maj 2007 kl 06.53
1 av 4
Jörgen Huitfeldt
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Wolfowitz framtid osäker.

Fredagen den 18 maj

Rysk-europeiska relationer
Idag möts EUs viktigaste ledare och Rysslands president Vladimir Putin för ett toppmöte i staden Samara. Men stämningen har försämrats mellan parterna den senaste tiden. Vår korrespondent Maria Persson-Löfgren rapporterar direkt från mötet.
Varför är relationen så dålig? Diskussion mellan EU-minister Cecilia Malmström och den ryske journalisten Fjodor Lukianov.

Sverigedemokratisk kongress
I helgen håller sverigedemokraterna riksårsmöte, inför mötet har det rapporterats om splittring i partiet. Hör reportage från Landskrona där partiet fick 12 mandat i förra valet. Reporter Gösta Lempert.

Denver fredag
Dagens utrikeskrönika kommer från vår korrespondent Thomas Nordengren USA.

Privat vård i Kina
I Kina märks övergången till marknadsekonomi allt tydligare, inte minst inom sjukvården. Mer än hälften av alla kineser betalar sina vårdkostnader helt ur egen ficka. Nu inleds arbetet med att återskapa en statsfinansierad sjukvård för de fattigaste. Reportage av Hanna Sahlberg.

Sista mötet
Igår möttes presidenterna Bush och Blair för sista gången som kollegor. USA-korrespondent Daniel Alling följde det sista mötet där de ägnade sig åt att försvara det de gjort tillsammans.

Oro i Gaza
Igår dödades flera palestinier i israeliska flyganfall mot Gazaremsan. Samtidigt fortsätter de palestinska inbördesstriderna. Samtal med Leila Adawi, svenskpalestinier, och Magnus Norell, säkerhetspolitisk expert vid FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

Wolfowitz avgick till slut
I natt bestämde sig Världsbankschefen Paul Wolfowitz  för att avgå. Hur påverkar det Världsbanken? Samtal med Mats Karlsson, chef för Världsbanken i Ghana, Liberia och Sierra Leone.

Serbisk schlager
Idag kommer Eurovisionsschlagerfestivalvinnaren Maria Serifovic till Sverige. Vad betyder schlagervinsten för Serbien? Reportage av Olgica Lindquist och samtal med TV-presentatören Jovan Radomir.


Programledare: Jörgen Huitfeldt
Producent: Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".