Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Vårdnadsbidrag och extrem tv

Publicerat tisdag 29 maj 2007 kl 21.00
1 av 3
Lasse Johansson
2 av 3
3 av 3

onsdagen 30 maj

Vårdnadsbidraget
Samtidigt som alliansregeringen jobbar på det utlovade vårdnadsbidraget laddar socialdemokraterna för motattack genom att hålla ett seminarium om konsekvenserna av bidraget. Hur bra är idén med vårdnadsbidrag? 
Debatt mellan Göran Hägglund, socialminister (kd) och Thomas Eneroth (s), socialutskottet.


Vite för kommuner
Trots hot om böter så är det många kommuner som dröjer med att ge hjälp och stöd till exempelvis gamla och handikappade, stöd som de har rätt till och som kommunerna själva har beslutat om. Flera hundra sådana fall väntar på länsrätterna för att avgöras där. Samtal med Rasmus Persson, kommunalråd i Örebro och Berit Sunnerö,  Länsstyrelsen i Norrbotten där man följer denna fråga för regeringen.Invandrare nekas ID-kort
Varje vecka nekas ett hundratal invandrare i Sverige ID-kort trots att de har rätt till det. Reportage av Kristina von Dolwitz.

Extrem tv
Ett nytt tv-program i Nederländerna väcker debatt i landet.
I programmet ska en dödsjuk välja vem av tre njursjuka personer som ska få hennes njurar den dag hon dör. Hur är reaktionerna i Holland och hur ser de senaste tv-trenderna ut?Samtal med Cees van der Weel, holländsk journalist och Estelle von Schinkel, vd, utvecklingsbolaget Friday TV.

Socialister i kris
I Frankrike försöker nu socialistpartiet att rädda vad som räddas kan av partiets ställning inför parlamentsvalet i juni. Det är ett parti i kris med stora interna splittringar  efter tre förluster i rad mot högern i presidentvalen. Reportage av Alice Petrén.

Istanbul onsdag
Krönika av Caroline Salzinger

Ambassad i Second Life
I dag öpnnar den svenska ambassaden i den virtuella världen Second Life. Vi rapporterar direkt från invigningen.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".