Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Höstbudgeten presenteras och storm kring amerikanskt militärbolag i Irak

Publicerat onsdag 19 september 2007 kl 23.20
1 av 2
2 av 2

Torsdag 20 september

Militärbolagens roll i Irak
I USA har det framkommit nya uppgifter om det privata militära bolaget Blackwater som anklagas för att skjutit ihjäl minst 20 civila i en trafikrondell i Bagdad. Amerikanska medier diskuterar nu de nya uppgifterna om anställdas agerande och de privata militärbolagens roll i Irakkriget. Samtal med Ginna Lindberg, Sveriges Radios korrespondent i Washington.

Samordningen inför budgetförslaget
Finansminister Anders Borg presenterar regeringens budgetförslag i dag, en budget som föregåtts av ett intensivt arbete i regeringskansliet där fyra partier ska komma överens. Fyra personer har suttit som spindlar i nätet, och har samordnat och försökt lösa konflikterna partierna emellan. Reportage av Inger Arenander.

Korrespondentkrönika
Från Sveriges Radios korrespondent i Afrika, Margareta Svensson.

Höstbudgeten presenteras
Ekots reporter Fredrik Furtenbach har tittat igenom den finansplan som presenteras i dag. Bland annat handlar den om minskade möjligheter till att stämpla om man är deltidsarbetslös, fler karensdagar för a-kassan och lägre ersättning för långtidsarbetslösa.

Franska medier ändrar inställning
Semesterbilder av socialisternas partiledare Francois Hollande och hans nya kvinna efter separationen med Ségolène Royal har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike. De franska tidningarna har tidigare varit mycket diskreta kring politikers privatliv. Men håller tabun på att rasa även i Frankrike, har franska politiker blivit som andra kändisar? Reportage av Alice Petrén.

Meddelarfriheten och källskyddet hotat?
Igår gjorde polisen husrannsakan hos TV4-journalisten Trond Sefastsson eftersom han är misstänkt för bland annat mutbrott. Under husrannsakan beslagtogs Sefastssons dator, där det fanns källskyddade uppgifter. Svenska Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén anser att gårdagens beslag är ett hot mot meddelarfriheten och källskyddet. Bör tryckfrihetslagen ses över?
Samtal mellan Lindblom Hulthén och Lennart Guné, vice överåklagare hos Riksåklagaren.

Deltidsarbetslösa drabbas
I budgeten som presenteras i dag försämras bland annat villkoren för de deltidsarbetslösa. Samtal med Anders Bergström, ordförande för fackförbundet Kommunal, om hur åtgärden drabbar deras medlemmar.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".