Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Carnegies vd avgår och krisen i Burma

Publicerat torsdag 27 september 2007 kl 22.40
1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Myanmar, Burma, Torsdag, 27 september
4 av 4
Finansinspektionen varnar Carnegie

Fredag 28 september

Stig Wilhelmsson lämnar Carneige efter FI:s kritik
Efter finansinspektionens svidande kritik mot Carnegie avgick det anrika investmentbolagets
vd Stig Wilhelmsson i natt.
Hur stor är skandalen? Samtal med ekonomi-
journalisten Olle Rossander.
Kan Carnegies förra vd, Karin Forseke fortsätta leda regeringens arbete med utförsäljningen av statliga bolag? Samtal med Gunnar Ek, aktiespararna.

Krisen i Burma
Oroligheterna fortsätter i Burma, under gårdagen dödades flera demonstranter av militären. Hur kommer det att påverka protesterna? Samtal med Maung Myint, forskare vid Pacific and Asian Studies.

Kina anses som den viktigaste parten för att påverka regimen i Burma. Kan hot om bojkott av OS få Kina att utöva hårdare tryck mot ledarna i Burma?
Debatt mellan Frida Johansson Metso, Liberala Ungdomsförbundet och Niklas Wykman, Moderata Ungdomsförbundet.

Regimen i Burma har lovat att ta emot FN:s särskilde sändebud Ibrahim Gambari. Vad kan ett FN-sändebud göra för skillnad då generalerna inte verkar vilja lyssna? 
Samtal med Jan Eliasson som varit FN-sändebud i Burma och Darfur.

Idag hålls flera demonstrationer i Sverige till stöd för folket i Burma. P1-morgons reporter Malin Olofsson rapporterar direkt från centralstationen i Stockholm.

Dålig kunskap om lungräddning
På söndag slår världen ett slag för alla som drabbas av hjärtstillestånd. Med bättre kunskaper i hjärt- och lungräddning skulle fler av dem som drabbas klara sig. Reportage av Jenny Lagerstedt.

Amman fredag
Morgonens krönika är signerad Cecilia Uddén, korrespondent i Mellanöstern.

Google kollar mejl
Använder du G-mail från internetföretaget Google får du räkna med att de säljer ut din korrespondens till sina annonsörer. Individuellt anpassad reklam blir resultatet. Bra service eller integritetskränkande? Reportage av Jenny Lagerstedt  06.38 och samtal med författaren Pär Ström.

Utnyttjade arbetare i Kina
Nu kommer boken om Sveriges Radios avslöjanden av livsfarliga arbetsmiljöer inom stenindustrin i Kina. Samtal med Jörgen Huitfeldt, en av författarna till boken ”Sjukt billigt”. Medverkar gör också Kristina Bjurling från Swedwatch som granskar svenska företag i utvecklingsländer.

Nyval i Ukraina
Snart tre år efter den orangea revolutionen går Ukraina till val igen. Det har varit en tid av villervalla. Med allt politiskt tumult borde valtrötthet vara det största hotet, men så är det inte. Reportage av Maria Persson- Löfgren.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Klas Wolf- Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".