Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

S backar om apoteksmonopolet och statssekreterare Funered avgår

Publicerat tisdag 2 oktober 2007 kl 23.30
1 av 5
2 av 5
Camilla Kvartoft
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Tobias Billström.

Onsdag 3 oktober

Reinfeldt möter Sarkozy
I dag träffas Fredrik Reinfeldt och Frankrikes president Nicolas Sarkozy i Elyséepalatset i Paris. De träffas för att prata om energi, klimatfrågor och Eu:s framtid. 
Samtal med Sveriges Radios korrespondent i Paris, Alice Petrén.

Korrekrönika av Caroline Salzinger.

Buddhistkloster i Burma tömda
I Burma fortsätter militär-juntan att föra bort människor efter den senaste tidens demonstrationer, och många undrar vart de fängslade tagit vägen. Flera buddhistkloster är tömda, och enligt källor inom FN är nu tusentals personer arresterade.

Asylsökande hamnar i kläm
Asylsökande som ska avvisas kan hamna i kläm mellan svenska myndigheter. Alijan Janali och Shafahi Khadim kommer från Afghanistan, de båda har haft tillfälligt uppehållstillstånd och har försörjt sig på egen hand. Sedan i våras då det tillfälliga uppehållstillståndet gick ut har de inte kunnat jobba och på grund av situationen i Afghanistan har dom inte heller kunnat avvisas. Nu vill ingen myndighet ta ansvar för deras försörjning.
Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.


Samtal med med Tobias Billström, migrationsminister.

Krisen för Carnegie
Krisen fortsätter för investmentbanken Carnegie. Igår kom beskedet att Carnegie hoppar av uppdraget att hjälpa regeringen med försäljningen av OMX som äger stockholmsbörsen och det staliga bolåneinstitutet SBAB.
Samtal med Sophie Nachemson-Ekwall ekonomijournalist på Dagens Industri.

Funered avgår
Under morgonen kom sedan beskedet att Urban Funered, statssekreterare hos finansmarknadsminister Mats Odell, lämnar sitt uppdrag med anledning av den hårda kritiken mot Carnegie. Den nyanställde statssekreteraren Urban Funered som hade ansvar för statens bolagsförsäljning, hade tills nyligen en hög chefspost på Carnegie, som ansvarig för bolaget kontrollverksamhet.
Samtal med Ekots ekonomiske kommentator Christer Hillbom.

Kvinnors betydelse för fred
Kvinnors medverkan i internationella fredsstyrkor och vad det innebär för freden diskuterar vi med Lisa Lanevik, som var samverkansofficer i military observation team i Afghanistan och Elisabeth Falkemo, rikslottachef.

S backar om apoteketsmonopolet
Utredningen om avmonopoliseringen av apoteket konfronteras av nya förslag. Nu vill socialdemokraterna att receptfria läkemedel ska kunna säljas av andra än av apoteket. Tidigare har de varit starkt emot de borgerligas önskan om avmonopolisering av apoteket.
Samtal mellan Ylva Johansson (s) och Cathrin Pålsson-Ahlgren (kd).

Tories och skattepolitik
I Blackpool på den brittiska västkusten, har det konservativa oppositionspartiet Tories samlats till konferens. Partiet är hårt pressat av dåliga opinionssiffror och gör nu en form av högersväng tillbaka till den tradionellt konservativa frågan om skatter. Senare i dag håller partiledaren David Cameron sitt tal.
Reportage av Maria Eksedler.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".