Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Skräckscenario för Afghanistan om islamister tar över i Pakistan

Publicerat tisdag 6 november 2007 kl 17.06
1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Afghanska utredare undersöker platsen för tisdagens attentat norr om Kabul - ett av de värsta i Afghanistans historia
4 av 5
Vojislav Seselj under sitt första framträdande i Haagdomstolen i februari 2003
5 av 5
Mufada med sin nyfödda son Mohammed och storasyster Rahma

Onsdag 7 november

Pakistans och Afghanistans öden sammanflätade
Vad händer med Afghanistan om Musharraf tappar makten i Pakistan? Samtal med SR:s korrespondent Nils Horner, på väg till pakistanska Karachi, och Bengt Kristiansson, generalsekreterare för Svenska Afghanistankommitéen.

Hör också Torbjörn Larsson, chef för de svenska ISAF- styrkorna i Afghanistan, om det ökande våldet i Afghanistan.

Svartjobb och skatteregler
Statssekreteraren Nicola Clase har anlitat en byggfirma som jagas av kronofogden för skatteskulder och som inte redovisat några pengar till skatteverket. Tidigare har Nicola Clase berättat att hon använt svart arbetskraft vid renoveringar. Bland statssekreterarna i regeringen har mer än hälften sagt till nyhetsbyrån TT att de anlitat svart arbetskraft. Hur allvarligt är det att anlita svartjobbare och hur ser reglerna ut för den som betalar? Samtal med Björne Sjökvist, Skatteverkets rättsavdelning.

Sveriges första antikvarie i berättelser
Sverige har nyligen fått sin allra första berättarantikvarie. Marianne Folkedotter heter hon och i tider av Facebook, chattar och e-post vill hon höja det muntliga berättandets status. Vi träffade henne på den nya arbetsplatsen på museet i Umeå. Hör Agneta Johanssons reportage.

Född vid en vägspärr
Palestinska Mufida tvingades föda sin son Mohammed utanför vägspärren Zeitoun vid Jerusalem. Hör Cecilia Uddéns reportage.

Betygshetsen blir ibland outhärdlig - för lärarna
Lärare pressas ibland av rektorer att sätta högre betyg än vad de vill göra - det framkommer i Utbildningsradions program Skolfront. Hör Britt Holmgren, huvudskyddsombud för Lärarnas Riksförbund i Söderhamns kommun, och Fredrik Malm, folkpartist i utbildningsutskottet.

Rättegången mot Vojislav Seselj inleds i Haag
FN-tribunalen i Haag inleder på onsdagen rättegången mot den serbiske politikern och misstänkte krigsförbrytaren Vojislav Seselj. Christina Gustafsson, utrikeschef här på Ekot och tidigare korrespondent på Balkan, har träffat honom och berättar om mötet och om vad han står anklaga för.

Flygbranschen och utsläppsrätter
Flyget är ett snabbt växande hot mot vårt klimat med utsläppen av växthusgaser. Inom EU diskuteras hur flyget ska regleras och EU-parlamentet ska i slutet av månaden ta ställning till hur flyget ska in i handeln med utsläppsrätter, samtidigt flyger vi som aldrig förr. Igår rapporterade lågprisflygbolaget Ryanair om rekordvinster och att bolaget på tio år ökat antalet passagerare i Europa från 4,6 miljoner till uppemot 50 miljoner!
Samtal med Jonas Åkerman, KTH om utsläppsrätt.

Och dagens korrespondentkrönika...
kommer från Maria Persson Löfgren i Moskva. Sänds 06.20.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Susanna Einerstam

susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".