Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Gruvolyckor, nätförtal & test för gravida

Publicerat måndag 19 november 2007 kl 22.54
1 av 4
2 av 4
Mari Forssblad
3 av 4
Järnvägsarbetare blockerar en väg in till centrala Marseille i södra Frankrike.
4 av 4
Cyklonen Sidr då den drar över Bengaliska viken

Tisdag 20 november

Livsfarliga gruvor
Över 70 döda och ytterligare 30 saknas efter den stora gasexplosionen i en av Ukrainas största kolgruvor, Zasyadkogruvan. Sedan Sovjetunionens fall 1991 har över 4700 gruvarbetare dött - bara i Ukraina.
Samtal med fotografen Maria Söderberg - som besökt många gruvor i forna Sovjetunionen och Anders Stendalen, fd fackordförande för det svenska och internationella gruvfacket.

Nätskvaller & förtal
I samband med den uppmärksammade dödsmisshandeln på Kungsholmen i början av oktober spreds bilder på de misstänkta gärningsmännen och skvaller om vad som hänt på Internet. Bilder och uppgifter som kan påverka domstolarnas möjlighet att döma personer för brott.
Reportage av Anna-Karin Sivberg.

Franska strejker
Tåg och tunnelbanor i Frankrike står stilla på 7 dygnet. Och under tisdagen går även postanställda, lärare och andra offentliganställda ut i en en endagsstrejk i protest mot planerade nedskärningar.
Samtal med Sveriges Radios Frankrike-korrespondent, Alice Petrén.

Hårt för georgienflyktingar
När Georgiens president Michail Saakhasvili kom till makten för fyra år sedan lovade han att hjälpa dom drygt en miljon flyktingar från utbrytarrepublikerna Sydossetien och Abchazien. Men löftet har inte uppfyllts och flyktingarna lever under miserabla förhållanden i Georgiens huvudstad Tbilisi.
Reportage av Maria Persson Löfgren.

Test för gravida
Ska alla gravida kvinnor erbjudas ett så kallat Kub-test? Från den 1 januari kommer Stockholms läns landsting erbjuda detta till alla gravida. Kub-testet kan ge en tidig indikation på kromosomrubbningar hos foster, framförallt om fostret har eller inte har Downs syndrom.
Debatt mellan Henrik Almkvist, chefsöverläkare Stockholms läns landsting och Marita Wengelin, ordförande Svenska Downföreningen.

Ras på börsen
Stockholmsbörsens kräftgång fortsätter nedåt och efter gårdagens börsfall på 3.3 % ser Stockholmsbörsen ut att vara på väg mot sitt sämsta år sedan 2002. Hela årets uppgång är nu borta och just nu har Stockholmsbörsen tappat över 8 % sen årsskiftet.
Samtal med Brita-Lena Ekström, ekonomijournalist på Ekot.

Korrespondentkrönika
signerad Maria Eksedler, London.

Katastrofhjälp
Cyklonen Sidr som drog in över Bangladesh i fredags svepte med allt sin iväg. Den officiella dödssiffran var i går 3100 men Röda halvmånen räknar med att så många som 10 000 människor kan ha dött. Katastrofhjälpen är på gång men hur effektiv är den egentligen och hur kan den förbättras?
En lägesrapport av Helena Torfinn, förste sekreterare och analytiker vid ambassaden i Dakka, följt av samtal om katastrofinsatser med Johan von Schreeb som doktorerar på hjälpinsatser i katastrofområden och Kjell Larsson avdelningschef, Räddningsverket.

Programledare: Mari Forssblad
Producent: Susanna Einerstam
susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".