Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Ericssons kris, avvisningar till Afghanistan och organiserad brottslighet

Publicerat torsdag 22 november 2007 kl 21.54
1 av 5
Lasse Johansson
2 av 5
3 av 5
Avvisningar kan inte göras till södra Afghanistan men till Kabul, anser Migrationsverket
4 av 5
Michael Treschow
5 av 5

Fredag 23 november

Treschow talar ut
Så ska telekomföretaget Ericsson ta sig ur krisen. Intervju med styrelseordförande Michael Treschow.

Hur har ledningen för Ericsson skött sig under den turbulenta hösten? Samtal med ekonomijournalisterna Pia Gripenberg och Bengt Karlsson, verksamma på Dagens Nyheter, respektive Dagens Industri.

Kabul är säkert enligt migrationsverket
De afghaner som fått avslag på sin asylansökan kommer att skickas tillbaka till Kabul, även om de kommer från andra delar av landet. Det har migrationsverket beslutat. Svenska afghanistankommitténs generalsekreterare, Bengt Kristiansson kommenterar.

Ny bok om MC-gängen inifrån
Efter flera attentat mot polis och åklagare pågår nu en intensiv diskussion om hur den organiserade brottsligheten i Sverige ska bekämpas. Men hur fungerar det inom Mc-gängen? Inom kort kommer boken Rivet skinn -hela historien, skriven av den tidigare gängmedlemmen Niclas Jansson.

Vinterkräksjukan till attack
Nu är det dags att bli extra noga med att tvätta händerna igen. Vinterkräksjukan är på frammarsch i hela Sverige. Den senaste rapporten visar en tredubbling av antalet insjuknade jämfört med veckan tidigare. Kjell Olof Hedlund, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet ger råd.

Brittiska samväldet möts i Kampala
Kolonierna är fria sedan länge, men brittiska samväldet träffas i Ugandas huvudstad Kampala påfredagen. Samtal med den tidigare London-ambassadören Mats Bergquist och Karin Källander som bor i Kampala.

Första EU-valet i Rumänien
På söndag går rumänerna til sina vallokaler för att för första gången rösta till EU-parlamentet. Rumänien som kom med i EU vid årsskiftet är ett av unionens fattigaste länder. Många rumäner hade hoppats att utvecklingen i landet skulle gå snabbare efter att ha gått med, men för de flesta vanliga människor har inte mycket förändrats.
Reportage av Beatrice Janzon.

Köp köp köp
Konsumerar vi för mycket, och i så fall varför? På lördag är det den sk ”buy nothing-dagen”. Debatt klockan 8:15 mellan Kajsa Lindqvist, ordförande i miljöförbundet Jordens vänner, och Jonas Frycklund, ekonom på Svenskt Näringsliv.

Washington fredag
Krönika signerad Ginna Lindberg.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".