Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Vattenfall inför klimatmötet och antalet HIV-fall bland narkomaner ökar

Publicerat torsdag 29 november 2007 kl 22.50
1 av 4
2 av 4
Katarina Pietrzak
3 av 4
Valaffisch med texten "Moskva röstar på Putin!"
4 av 4
Sylvian Noel

Fredagen 30 november

Folkomröstning i Venezuela
Fattiga står mot unga studenter i folkomröstningen som sker i Venezuela på söndag. Det oljerika landet ska ta ställning till om presidenten Hugo Chávez ska kunna sitta kvar på livstid. Omröstningen handlar också om statens ska få större möjlighet att förstatliga egendom, och om huruvida fattiga ska få större ansvar och pengar för att ordna vatten och vägar till sina områden.
Samtal med Håkan Malmqvist, enhetschef på UD:s amerikaavdelning.

Att fånga unga väljare i Ryssland
I Ryssland satsar nu president Putin stora resurser på att hans parti, Enade Ryssland, ska fånga unga väljare i parlamentsvalet på söndag. Orsaken är en stor rädsla för att unga annars ska kunna agera på samma sätt som skedde i Ukraina, där de skapade en orange revolution.
Reportage av Sten Sjöström.

Korrespondentkrönika
av Cecilia Uddén.

Fler smittas av HIV i Stockholm
Antalet narkotikamissbrukare som smittats av HIV har fördubblats under de två senaste åren, och nu sprids smittan också i nya grupper. Möt Sylvian Noel, fd missbrukare och HIV-smittad.  
Reportage av Karin Wirenhed.
Samtal med Anders Sönnerborg, professor vid HIV-kliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Vad gör näringslivet åt miljön?
På måndag börjar FN:s stora klimatmöte på Bali i Indonesien. Meningen är att staka ut framtiden och diskutera vad som så småningom ska ersätta Kyotoavtalet. Högst på dagsordningen står ett enas om ytterligare minskningar av koldioxidutsläppen i världen. Något som förstås i allra högsta grad kommer att påverka näringslivet. En av de stora svenska aktörerna på den marknaden är Vattenfall, som det senaste året mött massiv kritik i Tyskland, där man bland annat driver kolkraftverk. Hur vill Vattenfall möta miljökraven?
Intervju med Vattenfalls vd Lars G Josefsson.

Kan man stjäla saker som bara finns virtuellt?
Just nu pågår den stora datorfestivalen Dreamhack i Jönköping. Över 8000 personer deltar och spelar spel, programmerar eller utför andra aktiviteter med datorn i centrum. Fast problem med brottslighet har ökat för de som spelar dataspel på internet - de blir bestulna på sina spelfigurer som de ägnat tid, kraft och i vissa fall pengar, åt att bygga upp. Men hur blir man bestulen i den virtuella världen ?
Intervju med Peter Zackariasson, forskare i företagsekonomi vid Umeå universitet.

Kampanj för att vi ska kramas mer
94 procent av oss ska rent statistiskt ha kramat någon den senaste veckan, men ju äldre man blir desto mindre kramas man. Där här är nåt som Röda korset vill ändra på i sin julkampanj ”Kramas för de ensamma”, en kampanj som handlar om att KÖPA kramar men också ge kramar, speciellt till dom som behöver dom som mest.
Direktsändning från Inger Nyström i Rågsved, där Bitte Gernandt, kampanjansvarig på Röda Korset, är på besök.
Reporter Åsa Furuhagen Vestergren.

Programledare: Katarina Pietrzak

Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".