Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Läkares nöjen och Thore Skogman är död

Publicerat måndag 10 december 2007 kl 04.18
1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
Thore Skogman
4 av 5
Richard Bergström och Tomas Flodin
5 av 5
Bruce Springsteen i Oslo 4 december

Måndag 10 december

Läkares nöjen bekostas av bolag
Innan ett läkemedel släpps ut på marknaden måste det testas på patienter. För det får sjukvården pengar av läkemedelsföretagen. Sveriges Radios granskning visar att pengar som skulle gått till läkemedelsprövningar och kompetenshöjning istället används till sprit och nöjen av landstingsanställd vårdpersonal.
Samtal med Richard Bergström, VD för läkemedelsindustriföreningen, LIF och Tomas Flodin, ordförande för Läkarförbundets etik och ansvarsråd.

Thore Skogman är död
Artisten i den blågula kostymen har tystnat.  I helgen avled Thore Skogman, 76 år gammal. Han hade en lång och framgångsrik karriär och var både artist, låtskrivare, skådespelare och även programledare i radio och TV.
Samtal med Kent Finell, radioprofil och nära vän till Thore Skogman.

Mugabe till attack
Zimbabwes diktatoriske president Robert Mugabes sa på toppmötet mellan EU och Afrika att Sverige har svärtat ner Zimbabwe, sedan statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserat Zimbabwe för brott mot de mänskliga rättigheterna. Åker Mugabe hem till Zimbabwe som en sänkt eller stärkt ledare? Samtal med folkpartisten Birgitta Ohlsson som demonstrearde mot Mugabe utanför toppmötet samt Sten Rylander, ambassadör i Zimbabwe.
När toppmötet avslutades sas att ett nytt kapitel inletts i relationen mellan de bägge kontinenterna. De tidigare koloniala oförätterna ska nu ersättas av en jämbördig relation. Kan en jämbördig relation uppnås?
Samtal med Pierre Schori, tidigare FN sändebud i afrikanska Elfenbenskusten.

Rapport om Kosovo
Kosovoalbanerna vill utropa självständighet men Serbien vägrar lämna ifrån sig provinsen. Läget har varit låst länge och frågan är om EU, USA och Ryssland har någon ny konstruktiv lösning på konflikten? Idag får FN:s generalsekreterare en slutrapport från trojkan. Varför har man så svårt att komma överens?
Samtal med Mikaela Friberg Story, från Folke Bernatdotteakademin samt Caroline Salzinger, korrespondent på plats i Pristina, Kosovo.

Bok om HBT i skolan
”Jag visste när jag var tio”. Så heter en bok som RFSU ger ut och som är en handbok för skolpersonal i hur man stödjer homo- bisexuella och transpersoner i skolan.
Samtal med Stefan Gadd Karlsson, öppet homosexuell, gymnasielärare och medverkar i boken. Dessutom deltar Johanna Rosenvinge, 21 år, som valde att komma ut redan som 16-åring.

New Dehli, måndag
Krönika signerad Nils Horner.

Bruce har trogna fans
Socialdemokraternas Mona Sahlin nobbar nobelbanketten och går istället till Globen för att se The Boss. Bruce springsteen är i Sverige igen. Idoldyrkan är inget som bara tillhör tonåren. Just nu köar hängivna vuxna fans utanför globen. Flera av dem har tältat där sen slutet av förra veckan för att få en bra plats på kvällens konsert. Leila Hamouda är en av dom.
Reportage av Felipe Leiva Wenger.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".