Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Mobbning, medelklass i Bagdad och Zeppelin

Publicerat måndag 10 december 2007 kl 23.12
1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Robert Plant och Jimmy Page, Led Zeppelin, uppträder på Live Aid konsert i Philadelphia's J.F.K. Stadium, 13 juli 1985.
4 av 4
Perus president Alberto Fujimori, måndag 10 december.

Tisdagen 11 december

Vad tycker skolor som drabbas av skadestånd pga av mobbning?
Diskussion mellan Lars Arrhenius, barn och elevombud, BEO och en lokal utbildningschef.

Medelklassen börjar återvända till Bagdad
Istället för 90 attentat om dagen, är det nu i Bagdad cirka 30 per da. Och sakta börjar nu medelklassen återvända, trots att FN inte kan garantera någon total säkerhet. Intervju med Fn: s högste sändebud Staffan di Mistura i Irak. Cecilia Uddén.

Hur var konserten?
Tre av medlemmarna ur Led Zeppelin återförenades i London igårkväll, gruppen som skrev ”Stairways to Heaven”. Hör om Björn Höglunds upplevelser. Reportage Anton Karis.

Unga tycker miljö är tråkigt
Just nu pratas det miljö på hög nivå på klimatmötet på Bali. Frågan är vad världens framtid, de unga, tycker om miljöfrågor? En studie gjord bland unga i 17 länder visar att svenskar mellan 16 och 29 år ser miljöförstöringen som det största hotet, men att de samtidigt inte är intresserade av att göra något åt det. Anna Kiefer är projekledare på konsultföretaget Kairos future.

Matematik i förskolan
Svenska barn är inte speciellt duktiga i matematik och trenden fortsätter nedåt. Men det finns personal inom förskolan som jobbar med matematik i vardagen redan från tre års ålder. Anna Johansson har besökt Björkängens förskola i Pjätteryd utanför Älmhult.

Konkurrens om givmilda
Inför julen så slåss ideella organisationer om givmilda personers pengar. Konkurrensen har hårdnat. Reportage Anna-Karin Sivberg.

Krönika
Om hur man i London ökar insatserna kring välgörenhet. Maria Eksedler.

Fujimori inför rätta
Perus tidigare president ställs inför rätta, och kan riskera 30 års fängelse för att inte ha tillgodosett mänskliga rättigheter. Samtal med Birgitta Genberg, doktor i peruansk historia.

Vad hände med Rumäniens barnhemsbarn?När Ceaucescos diktatur föll så uppdagades villkoren för tio tusentals barnhemsbarn. Men vad har hänt efter tio år när barnen har blivit tonåringar? Intervju Sophia Djiobaridis, dokumentärfilmare, vars film visas i SVT ikväll.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".