Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Högerkritik mot förslag om pappabonus och om den fula vägen till makt

Publicerat onsdag 27 februari 2008 kl 22.25
1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.
4 av 5
Sjukhemmet Axgården, en avdelning på Fruängsgården, är det första äldreboendet i Stockholm där djur är tillåtna. Rut Söderholm med hunden Hektor och katten Flisan.
5 av 5
Thaksin Shinawatra i Bangkok, torsdag 28 februari 2008.

Torsdag 28 februari

Äldreboende
Bristen på äldreboenden börjar nu få svåra konsekvenser visar socialstyrelsens årliga äldreomsorgsrapport. Många äldre som vårdats på sjukhus tvingas ligga kvar där eftersom det inte finns någon plats på äldreboenden.
Hur ska den situationen lösas?
Samtal med Lars Wettergren, ordförande för PRO pensionärernas riksförbund och Maria Larsson, Äldre- och folkhälsominister.

Thaksin Shinawatra
Thailands störtade premiärminister Thaksin Shinawatra återvände till Bangkok idag efter mer än ett och ett halvt år i exil.
Vilken politisk roll kommer han att spela?
Samtal med Liselott Martynenko Agerlid förste ambassadsekreterare.

Jämn kamp i spanska valet
Enligt de senaste opinionsmätningarna kommer den spanske socialistiske premiärministern Zapatero att bli omvald. Men hittills har loppet varit mycket jämnt mellan de två huvudkandidaterna, något som många spanjorer tycker är spännande. Utrikesreportage av Alice Petrén, Sveriges Radios korrespondent i Paris.

Köerna till BUP
Många landsting lever inte upp till vårdgarantin när det gäller barn- och ungdomspsykiatrin. Men i Göteborg har man lyckats få bort köerna.
Reportage av Madeleine Blidberg.

Valkampanj i iskallt val
Om president Putins utvalde kronprins, biträdande premiärminister Dmitrij Medvedev, inte väljs till Rysslands nya president på söndag blir de flesta förvånade, trots att det finns ytterligare tre kandidater. Vår korrespondent Maria Persson - Löfgren beskriver hur en rysk valkampanj går till.

Vabbande pappor
Moderaterna vill uppmuntra föräldrar att dela jämt på vård av sjukt barn och deltidsarbetet under småbarnstiden. Partiet undersöker nu hur man ska kunna ge en bonus till de pappor som är hemma mer. Moderat politik eller inte? Johnny Munkhammar på Timbro debatterar mot moderata partisekreteraren Per Schlingmann.

Miljöpartiet omvärderar EU
Miljöpartiets Maria Wetterstrand kan inte längre stå bakom partiets utträdeskrav ur EU, eftersom hon själv blivit positivare till unionens miljöpolitik. Helt fel, tycker Carl Schlyter, miljöpartistisk Eu-parlamentariker, som också kommer och debatterar frågan.

Den fula vägen till makt
Förre statsministern Göran Persson anklagades för att använda sig av härskartekniker, men teknikerna är inte knutna till vissa sfärer, utan används bland arbetskamrater, partners och grannar. Kanske använder du dig av dem själv utan att veta? Retorikkonsulten Elaine Bergqvists nya bok ”Härskarteknik” lär oss att känna igen teknikerna.

Korrekrönika från Lars Palmgren
Sveriges Radios korrespondent i Latinamerika.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".