Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Genombrott i Kenya Blancolån ny kreditfälla

Publicerat torsdag 28 februari 2008 kl 22.18
1 av 3
2 av 3
Plånbok med pengar och kontokort.
3 av 3
Bartolomeo Rastrellis Vinterpalats i S:t Petersburg varifrån de ryska tsarerna styrde sitt land är numer ett museum med många turistbesök.

Fredag 29 februari

Blancolånen ökar
Det blir allt vanligare att svenskar lånar pengar från banken utan säkerhet, via sk blancolån. Mot en högre ränta än vid vanliga banklån kan man alltså låna pengar till exempelvis en platt-TV, ett bilköp på Blocket eller en semesterresa.
Hör skuldsanerare Agneta Stevander.

Egyptens framtid oviss
I vår fyller Egyptens president Hosni Mubarak åttio år. Det har länge gått rykten om hans sviktande hälsa. De flesta i Egypten tror att Mubaraks son Gamal kommer att få ärva makten i landet, något som både är impopulärt och skapar osäkerhet om Egyptens framtid. Jämsides med denna ovisshet minskar förtroendet för staten, rättssamhället och den statskontrollerade pressen i detta arabvärldens mest folkrika land.
Reportage av Cecilia Uddén.

Korrekrönikan
Från Daniel Alling, Washington.

Inflyttning till glesbygden
Det händer saker på den svenska arbetsmarknaden. Orter som under lång tid präglats av industrier som läggs ned och jobb som försvinner börjar sakta repa sig. Nu ordnar man jobbmässor och letar kompetent arbetskraft. En sådan ort är värmländska Degerforsm, där järnverket idag ger jobb åt ungefär femhundra personer, att jämföras med över två tusen, när det var som flest. Men nu ska det investeras igen och många är förväntansfulla.
Reportage av Lasse Ekelöf.

Samtal i studion med folklivsforskaren Casten von Otter.

Genombrott i Kenya
Efter överenskommelsen om en koalitionsregering - kommer det bli slut på oroligheterna i Kenya nu?
Samtal med Hans Ridemark, Rädda Barnen och Anna Brandt, ambassadör. Båda på plats i Kenya.

Valet i Ryssland
Hör Irina Nyqvist, ryska som bott i Sverige i fem år, ger sin analys av hur det stundande presidentvalet i hennes hemland skildras här i Sverige.

Idag är det skottdag
I år är det skottår och idag är just den där dagen som bara dyker upp en gång vart fjärde år, skottdagen den 29 februari. Men för de som är födda den 29 februari, innebär det att de bara fyller år vart fjärde år?
Hör två av födelsedagsbarnen, Alexander Blank och Lisa Frisell, som inte bara är födda på samma udda dag, utan också lever tillsammans.

Turkiet - Norra Irak
Konflikten mellan Turkiet och Irak trappas upp. Sveriges Radios Jan Andersson gör en lägesrapport, direkt från norra Irak.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".