Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Matkravaller och antikt lönar sig

Publicerat onsdag 9 april 2008 kl 20.51
1 av 3
Lasse Johansson
2 av 3
Häktescell. Foto: Björn Larsson Ask/Scanix.
3 av 3

Torsdag 10 april

Matkravaller i Haiti
Höga matpriser har lett till våldsamma protester i Haiti. Protesterna har riktats mot landets sittande president Rene Preval och FN-trupper i huvudstaden Port-au-Prince har hamnat i konfrontationer med unga demonstranter. Samtal med biståndsarbetaren Lennart Eriksson som är på plats i huvudstaden. Kl 6:15.

Tre önskar om skattesänkningar
På tisdag presenterar regeringen sin vårbudget. Många intresseorganisationer har förhoppningar om att det kan komma skattesänkningar. Men vem ska sänkningarna komma till gagn? Samtal med Robert Gidehag, vd på Föreningen Skattebetalarna, Patrik Engellau, ordförande för stiftelsen Den Nya Välfärden och Mats Bergström, förbundsordförande Pensionärsförbundet. Kl 6:20.

Kommunalråd berättar i USA
Anders Lago,
socialdemokratiskt kommunalråd i Södertälje, är just nu i USA för att träffa amerikanska kongresspolitiker. Lago ska berätta om hur och varför Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än vad USA gör. Reportage av Ginna Lindberg, korrespondent i Washington. Kl 6:45.

Antikt lönar sig
Medan aktier och huspriser nu sjunker så gör Europas auktionshus nya rekordvinster. Samtal med Birgitta Rubin, konstredaktör på Dagens Nyheter, kl 8:45.

Asunción, torsdag morgon
Krönika signerad Lars Palmgren, kl 8:25.

Självmord på häkte
När personalen på häktet i Mariestad upptäckte att en av de intagna försökt hänga sig, så lät de den intagna mannen hänga kvar i snaran i väntan på ambulans. Personalen trodde att mannen redan var död. Men mannen avled först ett par dagar senare, på sjukhus. Reportage av Anna Jaktén kl 6:38.  Personalens agerande är obegripligt, menar Ulf Åsgård, psykiater. Lars-Åke Pettersson, fd chef på Kronobergshäktet, menar att personalen ska ha fasta rutiner för hur man agerar vid självmordsförsök. Lars Nylén, gd Kriminalvården medverkar också.

Skräddarsytt barn
Den första svenska behandlingen för att på delvis konstgjord väg skapa ett barn för att det ska rädda livet på ett annat barn pågår just nu. Den kontroversiella tekniken PGD-HLA innebär att man väljer ut ett mänskligt embryo som - rent genetiskt - kan fungera för att skapa en benmärgsdonator åt ett äldre, sjukt syskon. Mamman Helena Richardsson är medveten om att frågan är etiskt känslig, men hon välkomnar ändå att lagen har ändrats. Reportage av Jens Möller. Kl 7:39.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".