Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Hur klarar Bill Clinton att stötta Obama och hur dålig är den svenska skolan?

Publicerat onsdag 27 augusti 2008 kl 21.03
1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Jan Björklund Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
4 av 4
Barack Obama och Joe Biden Foto: Paul Sancya Scanpix

Torsdag 28 augusti

Hur stöttar de Obama?
På demokraternas konvent i Denver talar natten till torsdag förre presidenten Bill Clinton och Joe Biden, Barack Obamas vicepresidentkandidat. Vad sa de? Samtal med Daniel Alling, korrespondent på plats vid konventet, samt Billy Mc Cormack, amerikan som jobbar på den liberala tankesmedjan Timbro.

Ryska eller georgiska klusterbomber
Vilken sida avfyrade egentligen klusterbomberna i kriget i Georgien? Och vad spelar det för roll vem som fyrade av? Samtal med Ove Dullum, forskare på försvarets forskningsinstitut i Norge och Jan Hallenberg, professor vid försvarshögskolan.

Sveriges hållning mot Ryssland får kritik
Rysslands erkännade av utbrytarrepublikerna Abchazien och Syd-Ossetien fördöms av västvärldens länder och Sverige med utrikesminister Carl Bildt i spetsen till hör de länder som kanske varit hårdast i sina omdömen. Går Sverige för långt i sin kritik? Debatt mellan PJ Anders Linder, ledarskribent på Svenska Dagbladet och Sven Hirdman, tidigare ambassadör i Moskva.

Smutsiga kampanjer
Med en månad kvar till presidentvalet i USA hårdnar budskapen från de båda kandidaterna. Negative campaigning som det kallas i USA är en viktig beståndsdel för att vinna ett val. Reportage av Mats Tiborn.

Björklund till svars om skolan
Skolk, skadegörelse, dåliga betyg... eller? Är situationen i den svenska skolan så dålig som utbildningsminister Jan Björklund, fp, upprepade gånger har påstått? Nu ifrågasätts Björklunds uttalanden. Debatt mellan Jan Björklund och Hans-Åke Scherp, docent i pedagogik vid Karlstads universitet.

Få i Norge kämpar för valarna
Norge är tillsammans med bland annat Island och Japan ett av dom länder som regelmässigt trotsar den internationella valfångstkommissionens förbud mot kommersiell valjakt. I år har norrmännen tilldelat sig själva en kvot på drygt 1 000 valar som får dödas och protesterna är inte särskild högljudda. Bara några få kämpar för valarnas rätt att leva i dom norska vattnen.
Reportage av vår nordenkorrespondent Christer Fridén.

Santiago, torsdag
Krönika signerad Lars Palmgren,

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".