Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Död i servicehuset och mingel från nobelfest

Publicerat torsdag 11 december 2008 kl 05.25
1 av 5
2 av 5
Ekot och P1 Morgon. Anna Hernek
3 av 5
Servicehuset Af Klint i Karlskrona Foto: Marcus Palmgren/ BLT / SCANPIX
4 av 5
Kungafamiljen möter nobelpristagaren Makoto Kobayashi i Prinsens galleri i Stockholms Stadshus efter Nobelbanketten. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
5 av 5
Turistmål i Baalbek Foto: AP Photo/Mahmoud Tawil

Torsdag 11 december

Dystra siffror om varsel
Så gott som varje vecka varslar företag personal. Men varför varslar företagen betydligt fler än de som faktiskt måste gå. Samtal med Björn Olanders, affärskonsult ALMI och Christer Hillbom, ekonomisk kommentator på Ekot.
Hett turistmål
Två och ett halvt år efter kriget, är Libanon fortfarande ett land som svenska UD avråder från att resa till på grund av politisk oro och instabilitet. Samtidigt håller Libanon på att återhämta sig och turismen slår nya rekord. Reportage av Cecilia Uddén.
Delat arbete, evig lycka
Om en ett par är jämställt och delar på vardagssysslorna i en familj, så är risken betydligt mindre för att paret så småningom skiljs. Det visar en ny studie. Ännu mindre risk för separation är det ifall de båda tjänar ungefär lika mycket och delar på föräldraledigheten. Reportage av Agneta Johansson
Hur bra är svenska pappor på att ta ut föräldraledighet? Samtal med Roger Klinth, forskare vid Linköpings universitet.
Glömd och ensam
En 67-årig kvinna tros ha legat död i uppåt sex veckor på ett servicehus i Karlskrona. Hon upptäcktes först sedan personal gått in i lägenheten eftersom kvinnans post blivit liggande. Vems är ansvaret och har vi blivit allt mer okänsliga gentemot våra äldre? Debatt Per Jonsson, chef för kommunens äldreförvaltning i Karlskrona och Thorbjörn Larsson regeringens tidigare utredare av äldreomsorgen.
Festernas fest
Hur gick det i natt, vad gjorde Kungen och Silvia och de övriga gästerna i Blå hallen i Stadshuset i Stockholm.
Reportage från Nobelfesten av Magnus Viktorin.
Jobb, där få vill bo
Pajala kommun går mot strömmen när varslen ökar och antalet jobb minskar i hela Sverige. Inom några år kommer Pajala att ha ett par tusen nya jobb på gång när gruvbrytning ska sätta igång i stor skala.Och här behövs arbetskraft i mängder och kommunen vill vara ute i god tid. Samtal med Bengt Niskas, kommunalråd i Pajala.
Krönika
Krönikan är från Gdansk, Polen och signerad Kjell Albin Abrahamson.


Programledare: Anna Hernek
Producent: Helena Sjöholm
Helena.Sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".