Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Poliser fotograferade istället för att rädda liv och USA värderar svenskt bilpaket

Publicerat torsdag 11 december 2008 kl 22.53
1 av 5
2 av 5
Fösäljning av Volvo på Upplands Motor i Akalla. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX /
3 av 5
Lars-Åke Lagrell Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
4 av 5
Smältande isberg vid Ammassalik, Grönland Foto: AP Photo/John McConnico
5 av 5
Mars Foto: AP Photo/HO - NASA

Fredagen 12 december


Kompromiss för klimatet
EU:s stats- och regeringschefer är i princip överens om hur man ska nå målet om tjugo procents mindre utsläpp av växthusgaser år 2020. Resultatet är att kolkraftverk och cementbruk får fler utsläppsrätter gratis, istället för att tvingas köpa dem på auktion. Tyskland och Polen är två av de länder som ställt stora krav på att mer hänsyn ska tas till industrins intressen. Samtal med Kjell Albin Abrahamson, korrespondent i Polen, samt Per Eurenius, korrespondent i Berlin.
Polisen fördröjde räddningsförsök
I våras avslöjade P1:s Kaliber hur en ung man hängde sig på häktet i Mariestad och inte togs ner av vårdarna som hittade honom. Efter upplivningsförsök fick man igång hans hjärta, men han dog senare. Nya uppgifter visar att även polisen fördröjde ambulansens räddningsförsök. Reportage av Kalibers Anna Jaktén.
Samtal med Lars Göran Wennerholm, tillförordnad polisområdeschef för Skaraborg.
Bilindustrin och stödpaketen
USA:s senat säger nej till förslaget om ett amerikanskt räddningspaket till bilindustrim. Detta dagen efter att svenska regeringen avsatt uppemot 28 miljarder till den svenska fordonsindustrin. Samtal med Mikael Vickelgren, forskare Handelshögskolan i Göteborg och specialist på fordonsindustrin. Hör även Bernard Swiecki, fordonsanalytiker från Detroit, USA.
Konsekvenser av Lavaldomen
Svenska fackföreningar får sämre möjligheter att vidta stridsåtgärder mot utländska företag som verkar i Sverige. Det föreslår en statlig utredning i dag. Hör samtal med Ekots EU-reporter Susanne Palme och utredaren Claes Stråth.

Simulerad Mars-resa populär
När Europeiska rymdstyrelsen (ESA) sökte frivilliga för att delta i ett experiment för att simulera en resa till Mars fick dom 5600 ansökningar. Hör reportage av Håkan Widman.

Utbrytarparti i Sydafrika
I Sydafrika håller det nybildade utbrytarpartiet ur ANC sin första kongress på tisdag. Partiet, som heter COPE, en förkortning för Congress of the people, ska lanseras officiellt. Reportage av Sveriges Radios Afrikakorrespondent Margareta Svensson.

Svenska idrottslag kan få nya ägare
I framtiden kan även svenska och utländska företag och privatpersoner ta över hela svenska hockey- och fotbollsbollslag. I alla fall om fotbollförbundet och hockeyförbundets förslag går igenom. Hör Lars-Åke Lagrell, ordförande i svenska Fotbollsförbundet och Lars Liljegren ordförande i svenska Fäktförbundet.


Krönikan

Krönikan signerad Cecilia Uddén, Beirut.

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Maria Hansson
Maria.Hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".