Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Piloter förväntas jobba mer för lägre lön och SAAB spås mörk framtid

Publicerat onsdag 17 december 2008 kl 21.39
1 av 3
2 av 3
Foto Leif R Jansson / SCANPIX
3 av 3
Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Torsdag 18 december

Kört för Saab, spår industriprofessor
Senaste försäljningssiffrorna visar att både Volvo och Saab tappar mycket. Sämst går det för Saab som har minskat sin försäljning med 21 procent hittills i år. Christian Berggren, professor i industriell organisation på Linköpings universitet, tror att sagan om Saab närmar sig sitt slut. Hör honom i en diskussion med Monika Theodorsson, IF Metall i Trollhättan.

Utan bostäder
Diskrimineringsombudsmannen gör nu en offensiv över landet för att komma tillrätta med diskriminering på bostadsmarknaden. Den grupp som oftast anmäler diskriminering är romer. Trots att romerna funnits mer än 500 år i Sverige så gör folk ingen skillnad på rom och rom och diskrimineringen fortsätter som förut.
Reportage av Gösta Lempert

Sänkt lön och mer jobb på SAS
Krisande flygbolaget SAS vill sänka lönerna för vissa grupper inom företaget. Samtidigt vill man att de ska arbeta mer. Samtal med Mats Hyttinge, expert på flygbranchen.

Bilarbetare oroliga
Oron inför framtiden stor i motorstaden Detroit. Men det finns också en ilska över situationen. Många bilarbetare i Detroit tycker nämligen att dom orättvist blivit beskyllda för att kräva för höga löner och att det finns en massa myter om den amerikanska bilindustrin som inte stämmer.
Reportage av Daniel Alling

Arbete utan lön
I våras arbetade ett 30 tal polska skogsarbetare med plantering i sverige, och de hade två anställningskontrakt, ett officiellt som var till för att visa facket och uppdragsgivaren, Men de hade också ett annat,sämre kontrakt. Ett som gav arbetaren en lön som låg under kollektivavtalets minimilön, och det var det sämre som gällde. Bedrägeri, menar skogs och träfacket.
Reportage av Sven Börjesson
Vi hör också Katarina Novak, Vd för SLA, Skogs och Lantarbetareförbundet.

Krav på stopp för ny sjukpenning
Socialdemokraterna och vänsterpartiet kräver att regeringen inte verkställer de nya reglerna i sjukförsäkringen. Från om med årsskiftet riskerar tiotusentals människor att bli av med sin sjukpenning, varnar de. Debatt mellan LiseLotte Olsson, vänsterpartiet och Gunnar Axén, moderaterna.

Moskva, torsdag
Krönika signerad Fredrik Wadström

Programledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Kristian Åström
kristian.astrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".