Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Torsdag 26 februari

Publicerat onsdag 25 februari 2009 kl 21.59
1 av 3
2 av 3
Författare Lars Nylin
3 av 3
AP Photo/David Zalubowski/ Scanpix

med Klas Wolf-Watz

I jobbkrisens spår
De många varslen gör att alltfler får svårt att klara sig ekonomiskt. I socialdemokratiskt styrda Eskilstuna har kostnaderna för socialbidrag ökat kraftigt de senaste månaderna, i takt med att fler blivit arbetslösa. I en serie reportage beskriver vi i P1-morgon hur Eskilstuna påverkas av lågkonjunkturen. Bland de som nu måste söka socialbidrag finns både varslade industriarbetare och unga som inte lyckas ta sig in på arbetsmarknaden.
Reportage av Katja Magnusson.
Hur vill politikerna lösa situationen med unga som blir beroende av socialbidrag?Diskussion mellan Sven-Erik Österberg (S) och Hillevi Engström (M).

GM-protester
Ikväll hålls det stora protestaktioner i hela Europa mot General Motors. Tiotusentals GM-anställda demonstrerar mot hot om nedläggningar och nedskärningar. Samtal med Willy Silberstein, Sveriges Radios korrespondent i Bryssel.

Ät mindre för att gå ner i vikt
En ny studie, publicerad i New England Journal of Medicine, visar att det är mängden kalorier som spelar roll när man vill gå ner i vikt, inte om de kommer från fett, protein eller kolhydrater. Vill man tappa kilon är det helt enkelt mindre portioner som gäller. ”Det är en självklarhet”, tycker Elisabeth Forsum, professor i näringsfysiologi vid Linköpings universitet.

Protester mot Vattenfall
Det är fortsatta protester i Tyskland mot Vattenfalls brunkolsbrytning i bl a Brandenburg. Miljövännerna har velat ha en folkomröstning för att stoppa Vattenfall, utan att lyckas, men de fortsätter att kämpa. Sveriges Radios korrespondent Per Eurenius i Berlin var på ett möte om brunkolen i stadshuset i Cottbus i veckan.

Bok om vasalopp
På söndag är det den åttiofemte gången det nio mil långa Vasaloppet går av stapeln. Och vasaloppet har blivit en veckolång folkfest med över 40 000 deltagare. Lars Nylin, journalist och författare till nyutgivna boken ”Vasaloppet  i fäders spår”.

Aygan i HD
Högsta Domstolen behandlar just nu Turkiets begäran att få den 50 åriga kurden Abdulkadir Aygan, som har många fiender i Turkiet, utlämnad. Men vem är denne kurdiske man? Reportage av Ivan Garcia.

Efter varslen
Lågkunjunkturen har tagit ett hårt grepp om Sverige. Industrisektorn går nedåt, varslen blir fler och frågan är hur samhället och näringslivet kommer att förändras? Samtal med Peter Wikström, chef för tillväxtanalys och statistik på Institutet för tillväxtpolitiska studier.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Washington och Ginna Lindberg

Progamledare: Klas Wolf-Watz
Producent: Malin Olofsson
malin.olofsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".