Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Fullt pådrag i Malmö

Publicerat torsdag 5 mars 2009 kl 21.32
1 av 4
2 av 4
Polisens förberedelser i Malmö
3 av 4
Rostig gammal skrotbil
4 av 4
Plastal

Fredag 6 mars

Davis Cup går av stapeln
Malmö har hamnat i fokus inför Davis Cup matchen mellan Sverige och Israel. Matchen kommer att spelas inför tomma läktare men säkerhetspådraget är stort inför helgens demonstrationer mot evenemanget. Samtal om hur polisen förbereder sig inför demonstrationer med Charley Nilsson, informationsansvarig för malmöpolisen.

Polisen har satt upp avspärrningar runt matcharenan vid Baltiska hallen. Direktrapportering från Ekots reporter Jens Ericson som är på plats. Sverige Israel matchen kommer att spelas utan publik. Var det rätt att ha matchen inför tomma läktare? Diskussion mellan Carina Nilsson, (S) Kommunalråd i Malmö och Henrik Källén, generalsekreterare i Svenska tennisförbundet.

Klockan åtta på morgonen hålls den första demonstrationen av flera autonoma grupper för att stoppa Sverige-Israel matchen men de har inte demonstrationstillstånd. Samtal om vilka som kan tänkas demonstrera på ett olagligt sätt med Magnus Sandelin, journalist och författare.

Terror i vardagen
Pakistan hamnade åter i mediafokus för några dagar sen när gästande cricket-landslaget från Sri Lanka attackerades av terrorister. För många i Pakistan har terror blivit en del av vardagen och det har också den allt värre ekonomiska krisen många pakistaner hade stora förhoppningar på den civila regering som tillträdde för ett år sen men löftena har inte infriats och det är besvikelse och förtvivlan bland dom människor vår korrespondent möter i Islamabad. Reportage av Nils Horner.

Skrotningspremien
Allt färre bilar skrotas sen skrotningspremien togs bort för några år sedan. På bara tre år har det minskat med 200 000 bilar. Vart tar alla gamla bilar vägen? Reportage av Sven Börjesson.

Borde vi införa skrotningspremien igen? Samtal med Maria Spetz, vd för Motormännens Riksförbund och Claes Västerteg (C) vice ordförande i miljöutskottet.

Krisen slår mot tredje världens kvinnor
Den globala ekonomiska krisen börjar nu märkas allt mer i världens utvecklingsländer i form av igenbommade fabriker och höjda mat och bränslepriser. Hårdast slår den ekonomiska krisen mot kvinnorna. Reportage av Håkan Widman.

Riskkapitalbolagen i gungning
För första gången under finanskrisen har ett stort företag inom industrin med klara kopplingar till den så kallade riskkapitalbranschen begärts i konkurs. Att riskkapitalbolagen på den svenska finansmarknaden nu börjar knaka i fogarna kan få stora konsekvenser. Samtal med Cecilia Aronsson, Veckans Affärer.

Korrespondentkrönikan
Krönika från vår korrespondent i Bryssel, Willy Silberstein.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Maria Hansson

maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".