Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Tisdag 10 mars

Publicerat måndag 9 mars 2009 kl 22.01
1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
Astrid Lindgrens barnsjukhus
4 av 5
Foto: Robert Henriksson/Scanpix
5 av 5
Dalai Lama talar på årsdagen av upproret.

med Camilla Kvartoft

Misstänkt läkare
I går släpptes den läkare som suttit häktad, misstänt för dråp, fri. Men åklagarens utredning fortsätter och det har höjts krav på hur riktlinjer för hur patienter i livets slutskede ska vårdas. Samtal med Jan Wernerman, ordförande i Svensk förening för anestesi och akutvård, och professor vid Karolinska sjukhuset i Huddinge.

Krisen i Swedbank
Krisen i Swedbank slår hårt mot sparbanksstiftelserna. De har nästan förlorat hela sitt kapital och det betyder i sin tur mindre pengar till lokal idrott och kultur. Det som nu har skett, varnade Ronny Svensson, specialist på landsbygdsutveckling, för. Samtal med Ronny Svensson.

Ett land i kris
I Pakistan säger regeringen att den överväger att ställa oppositionsledaren inför rätta för förräderi. Oppositionen och sin sida säger att den tänker hålla en stor marsch mot huvudstaden Islamabad senare i veckan. Det allt hätskare bråket gäller en avsatt domare som regeringen vägrat återinsätta. Men medan politikerna träter fördjupas det kärnvapenbeväpnade landets dubbla kris, en ekonomi som blir allt svagare och islamistisk terror som sprider sig. Reportage av Nils Horner

Ungdomsspråket
Ba, liksom och typ. Många tycker att de här orden är som små betydelselösa cancersvulster på svenska språket, men enligt ny forskning fyller de flera viktiga funktioner när ungdomar pratar med varandra.
Samtal med Gudrun Svensson, språkforskare vid Lunds universitet.

Deltidare blir arbetslösa på heltid
För varje månad som går nu når allt fler deltidsarbetare 75dagarsgränsen. Det var i april förra året som regeringen införde reglerna som innebär att deltidsarbetslösa får a-kassa upptill maximalt 75 dagar sen måste dom skaffa ett heltidsjobb. men det är lättare sagt än gjort i dessa tider och många väljer nu istället att säga upp sig från sina deltidsjobb för att gå ut i full arbetslöshet för att få ekonomin att gå ihop. Reportage av Håkan Widman.
Vi hör också arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M)samt Lars Anders Häggström, förbundsordförande i Handelsanställdas förbund.

Tibet 50 år efter upproret
I dag, den 10 mars, är det 50 år sedan det tibetanska upproret mot ockupationsmakten Kina slogs ned av kinesisk militär. Ett uppror som ledde till att Tibets andlige ledare Dalai Lama tvingades till landsflykt. Vi hör Ingrid Marongiu, ordförande i svenska Tibetkommittén.

Klimatmötet i Köpenhamn
Med 9 månader kvar till FN-mötet där ett nytt globalt avtal om minskade utsläpp ska klubbas så samlas idag klimatforskare från hela världen i Köpenhamn för att lägga fram det senaste forskningsläget om klimatförändringarna.
Vi hör ekots reporter Ingrid Gustafsson.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Christer Fridén i Helsingfors.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Kristian Åström
kristian.åström@sr.e  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".