Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Ditt leende visar din sociala status

Publicerat onsdag 25 mars 2009 kl 21.28
1 av 4
2 av 4
Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX
3 av 4
Sven Wollter och Iwar Wiklander. Foto Björn Larsson Rosvall/SCANPIX
4 av 4
Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Torsdag 26 mars

Fri konkurrens på spåren
Nästa höst ska SJ:s monopol på att köra persontrafik på järnväg vara helt avskaffat. Blir det billigare för resenärerna? Samtal med Åsa Torstensson, infrastrukturminister och Ulf Adelsohn, ordförande SJ.

Kritik mot Astra
En forskningsstudie på ett läkemedel för schizofreni från läkemedelsföretaget Astra Zeneca får kraftig kritik av experter på medicinsk etik. En av patienterna som deltog i studien begick självmord. Vilka krav kan ställas på studier utanför EU? Samtal med Ing-Marie Wieselgren, psykiater och Hans Melander, Läkemedelsverket.

Tänderna som klassmarkör
Samtidigt som vissa fixar bländande vita Hollywoodleenden, har andra inte råd att gå till tandläkaren, trots att de behöver. Reportage om hur tänderna visar vår sociala status, av Karin Wirenhed.
Debatt om tänder som klassmärke med Lars Ohly, partiledare för Vänsterpartiet och Chatrine Pålsson Ahlgren, riksdagsledamot, Kristdemokraterna.
 

Att stå mitt i mediedrevet
Rubrikerna om LO: s Wanja Lundby-Wedin har inte varit nådiga de senaste dagarna. Men hur är det att vara mitt i stormens öga, och utsatt för mediernas granskning. Samtal med Gudrun Schyman om hennes erfarenhet av trycket från medierna.

Försvagad irländsk tiger
Irland har drabbats hårt av den ekonomiska krisen och regeringen tvingas nu genomföra flera kännbara åtstramningar. Av den tidigare så starka ekonomin, som brukar kallas den keltiska tigern, finns inte mycket kvar. Reportage från Limerick av vår korrespondent Maria Eksedler.

Politiska budskap i dataspel
I helgen är det dags för Skandinaviens enda science fictionmässa för älskare av data- och Tv-spel. En av de nya trenderna i branschen är politiska budskap inbakade i de gamla dataspelsmallarna. Reportage av Nils Eriksson.

Dubbel väntan på Godot
Pjäsen ”I väntan på Godot” är populär just nu, i helgen har den premiär på Stadsteatern i Stockholm och på Göteborgs Stadsteater spelas den redan sen tre veckor tillbaka. Är det bara en tillfällighet eller varför är just den här pjäsen med över 50 år på nacken högaktuell än idag? Samtal med regissör Henric Holmberg och författaren Eva Ström.
 

Utrikeskrönikan
Morgonens utrikeskrönikör är Rysslandskorrespondent Fredrik Wadström.

Programledare: Pia Fridén

Producent: Klas Wolf-Watz

klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".