Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Bland jobbsökarkurser och praktik

Publicerat onsdag 15 april 2009 kl 23.41
1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
7-åriga Marina skriver och ljudar med läraren Anna Boije. Foto: Helén Palmqvist Novik
4 av 4
I väntan på Obama. AP Photo/SCANPIX/Claudio Cruz

 


Åtgärder för miljarder

Fler svenskar beräknas delta i arbetsmarknadspolitiska åtgärder om två år än under värsta krisen på 90-talet. Vad innebär det och hur effektiva är dagens åtgärder jämfört med då? Samtal med Carina Bjälevik, som blev arbetslös under 90-talet och Anders Forslund, biträdande chef på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.
 

Valtider i Indien
På torsdag inleds parlamentsvalet i världens största demokrati med 718 miljoner röstberättigade. Den starkaste utmanaren till kongresspartiet är det Hindunationalistiska partiet BJP. Vad innebär det för konflikten mellan hinduer och muslimer om BJP tar över makten? Samtal med sydasienforskaren Sten Widmalm.
Nils Horner direkt från Indien.
  

Ny pedagogik vinner mark
Traditionella sätt att lära barn att läsa och skriva utmanas av allt fler nya pedagogiska metoder. På Emmaskolan i Göteborg har norska Tragetonmetoden gjort att datorn ersatt ABC-boken. Reportage av Helén Palmqvist Novik.
 
Är den nya pedagogiken bättre eller rent av skadlig för barnen? Diskussion med Berner Lindström, professor vid Göteborgs Universitet och Mats Myrberg, professor vid Stockholms Universitet.

Gängkrig i Centralamerika
Skräcken för de kriminella ungdomsgängen i Centralamerika, så kallade maras, sprider sig bland befolkningen. Men vilka är gängmedlemmarna och är de verkligen orsaken till det ökade våldet och brottsligheten i regionen? Reportage av Lars Palmgren i El Salvador och Nicaragua.
 

Mexikaner hoppas på Barack Obama
Idag inleder USA:s president Barack Obama sitt första besök i Mexiko. Bland mexikaner både i USA och i Mexiko hoppas man att mötet ska föra med sig konkreta förbättringar för de miljoner mexikaner som lever utan papper i USA. Reportage av Kajsa Boglind.

 

Radiopirater
Popmusik och diskjockeys på ett fartyg i Nordsjön skakade om Storbritannien på 60-talet. Piratradiosändningarna från den legendariska båten Radio Caroline har nu blivit film. Men hur mycket inspirerades britterna av den svenska föregångaren Radio Nord? Samtal med journalisten Sten Hedman, som var med när man började sända från ett fartyg i Nynäshamn 1961.

Utrikeskrönikan
Idag signerad Fredrik Wadström, Moskva.

Programledare Camilla Kvartoft Producent Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".