Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Valutakrisen och nytt fokus på Titanic

Publicerat torsdag 28 maj 2009 kl 21.11
1 av 2
Bra för barn?
2 av 2
Titanic

Fredag 29 maj

Sverige på forskarkartan
Nu är det i praktiken klart att den stora forskningsanläggningen ESS kommer att hamna i Lund. Tanken är att tusentals forskare från hela världen ska komma till anläggningen. Karl-Fredrik Berggren, professor i teoretisk fysik vid Linköpings universitet, berättar vad detta betyder för forskarsverige.

Ödeshelg för bilindustrin
Samtidigt som förhandlingar pågår om vem som ska köpa GM:s europeiska bilmärke Opel står moderbolaget på randen till konkurs. När det gäller biltillverkarna Volvo och Saab pågår diskussioner med villiga köpare. Samtal med Håkan Matson, motorjournalist Dagens Industri. 

Flyktingkatastrof
Konflikten i Somalia har trappats upp och de senaste veckornas strider är de värsta på länge. Runt 200 personer har dödats i huvudstaden Mogadishu och många försöker nu fly via Kenya. Reportage av Margareta Svensson.
 

Tvist om lättprodukter
Livsmedelsverket rekommenderar lättprodukter till barn för att undvika förhöjt kolesterol. Tusentals föräldrar protesterar mot livsmedelsverkets råd.
Reportage av Malin Bennet.

Samtal med Irene Mattisson, nutritionist Livsmedelsverket.

Jordbrukstödet
Alla svenska partier är emot jordbruksstödet, men LRF är fortfarande för. Debatt mellan folkpartisten Marit Paulsen och LRF:s ordförande Lars-Göran Pettersson.

Valutakrisen i Lettland
Efter att svenska riksbanken tagit upp ett lån på 100 miljarder tog spekulationerna extra fart. Blir det en devalvering av den lettiska valutan och vad är fördelarna och riskerna med det? Samtal med Anders Paalzow, rektor vid Handelshögskolan i Riga och Olle Wästberg, tidigare statssekreterare i finansdepartementet när Sverige tvingades att kraftigt devalvera kronan.

Antibiotika bland grisar
Om ökad användning av antibiotika bland grisar. Hur farligt är resistenta djurbakterier för oss människor? Samtal med Björn Bengtsson, veterinär hos SVA.

Titanic åter i fokus
Temat är passagerarna vid ny utställning om Titanic vid Sjöhistoriska museet i Stockholm. Vad är det som fortfarande lockar till sådant intresse för sjunkna fartyg? Samtal med Hjördis Ohlsson, vars morfar omkom i katastrofen och Titanicexperten Claes Göran Wetterholm.


Washington, fredag
Utrikeskrönika signerad Ginna Lindberg.

Programledare Lasse Johansson
Producent Anna-Karin Sivberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".