Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

GHB och våldtäkter, saudisk terroristjakt och vård av gömda

Publicerat tisdag 21 juli 2009 kl 22.04
1 av 2
Tunnor med kemikalier/AP Photo/Uwe Lein/SCANPIX
2 av 2
Träningspass FCB/AP Photo/Manu Fernandez/SCANPIX

GHB och våldtäkter
Kvinnor som blivit våldtagna när de varit påverkade av droger törs ofta inte anmäla övergreppet. Vi träffar en kvinna som blivit våldtagen under påverkan av GHB. Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.


Vilken koppling finns mellan användning av GHB och sexuella övergrepp? Samtal med Kai Knudsen, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Lägre vårdnota än väntat
Vården för gömda flyktingar har blivit billigare för Region Skåne än vad politikerna hade räknat med. Men på mottagningen för papperslösa har man inte märkt mycket av Region Skånes policybeslut. Reportage av Natacha Lopez.


Debatt mellan Anders Åkesson miljöpartistiskt regionråd i Skåne och Gunnar Axén moderat ordförande i socialförsäkringsutskottet om huruvida hela landet ska satsa på subventionerad vård av gömda.


Saudisk terroristjakt

I Saudiarabien har det blivit vanligare med brott mot de mänskliga rättigheterna sedan terrordåden 2001. Enligt en ny rapport från Amnesty International har de Saudiarabiska myndigheterna i jakten på terrorister gripit, torterat och fängslat misstänkta utan att ge dem ordentliga rättsliga prövningar. Samtal med Thord Jansson från Institutionen för globala studier vid Göteborgs Universitet.


Zlatans moderklubb får 1 miljon
Inter och Barcelonaspelaren Samuel Eto'o är nu överens! Det skrev italienska tidningar i går kväll. Om uppgifterna stämmer återstår bara formaliteter innan Zlatan är FC Barcelonas spelare. 5 procent av övergångssumman ska i så fall fördelas på de klubbar där Zlatan spelade som ung. Samtal med Sasha Vejzovic, styrelseledamot i FBK Balkan.

100 000 influensafall i Argentina
Den så kallade svininfluensan fortsätter att breda ut sig över världen. I Argentina talas det om upptill 100 000 smittade och speciella åtgärder har satts in. Samtal med Alexander Peyre, andre ambassadsekreterare på svenska ambassaden i Argentina och Johan Carlsson, generaldirektör på Smittskyddsinstitutet.

Yes we camp
För drygt tre månader sedan skakades staden L'Aquila i Italien av en jordbävning som krävde nästan tre hundra människoliv. Idag bor tiotusentals människor fortfarande i tält. Reportage av vår korrespondent Stefan Winiger.

Utrikeskrönika signerad av Jörgen Huitfeldt.
Programledare: Maria Ridderstedt

Programledare: Maria Ridderstedt
Producent: Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".