Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Pressade oligarker, för tidigt födda barn och turistströmmar norrut

Publicerat onsdag 22 juli 2009 kl 22.20
1 av 2
Turist vid Stockholms slott. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
2 av 2
ASEAN-möte i Thailand. AP Photo/Sukree Sukplang/Scanpix

Vård till för tidigt födda
Vem är det som ska bestämma om ett för tidigt fött barn ska ges en chans att överleva eller inte? Föräldrarna eller läkarna? Debatt mellan Katarina Strand Brodd, neonatalläkare på Akademiska sjukhuset och Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och ledamot i Socialstyrelsens etiska råd.

Turistströmmar norrut
När klimatförändringarna ökar stiger temperaturen i södra Europa. Och de turister som brukar sola och bada kring Medelhavet, kanske hellre tar sig norrut. I Göteborg ska en europeisk studie undersöka hur klimatförändringarna påverkar turismen. Reportage av Evelina Westergren.

Samtal med Bo Bodén, forskare på turismforskningsinstitutet ETOUR vid Mittuniversitetet.

Oligarkerna pressade av lågkonjunkturen
Finanskrisen började i USA men ett av de länder som drabbats hårdast är Ryssland. Där har krisen lett till stora maktförskjutningar i samhället och de så kallade oligarkerna, som tidigare levde livets glada dagar, dras nu med stora skulder. Reportage av Sten Sjöström.

Nättidning om Rosengård
Medierna visar bara de dåliga sidorna av Malmöstadsdelen Rosengård. Det menar fem ungdomar som nu startat nättidningen "Mitt område". Genom intervjuer med boende och lokala profiler vill de vara med och skapa en mer nyanserad bild. Samtal med Amira Maria Zamel, reporter på tidningen och Anders Hellström, statsvetare vid institutionen för Migration och Mångfald vid Malmö Högskola.

Vaccintest
Australien är ett av de länder som drabbats hårdast av den så kallade svininfluensan och där har de nu börjat testa influensavaccin på människor. Vilken roll spelar deras tester för det vaccin vi ska få till Sverige, och när ska det egentligen testas? Samtal med Charlotta Bergqvist, klinisk utredare på Läkemedelsverket.

ASEAN vill inte ha dollar
I Phuket i Thailand håller ASEAN, en sammanslutning av tio sydostasiatiska länder, ett årligt forum. I år kommer mötet att fokusera på den ekonomiska krisen. Och en viktig fråga är hur man ska kunna minska sitt beroende av USA. Samtal med Staffan Sonning, Sveriges Radios ekonomikorrespondent.

Utrikeskrönika signerad av Stefan Winiger.

Programledare: Ami Hedenborg
Producent: Peter Söderberg
peter.soderberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".