Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Rymdresa, våld i skolan, israelisk pressfrihet och Coco Chanel

Publicerat måndag 24 augusti 2009 kl 23.03
1 av 3
Camilla Kvartoft
2 av 3
Bränder i Grekland. Foto: AP Photos/Scanpix/Nikolas Giakoumidis
3 av 3
Foto: AP Photo/Scanpix/Laurent Rebours

Bränder i Grekland
Vi ska till Grekland - där det fortfarande brinner i stora områden, framförallt runt Aten. Tusentals människor har tvingats fly från sina hem sedan de våldsamma skogsbränderna utanför Aten startade för fyra dagar sen. På plats i Grekland vår utsända Margita Boström.


Israel och yttrandefriheten

Israels krav på att den svenska regeringen ska ta avstånd från Aftonbladets artikel om påstådd organhandel i Israel har fått kalla handen från både Reinfeldt och Bildt. De hänvisar till den svenska grundlagen.
Intervju om pressfrihet och mediereaktioner i Israel med en av de många israeliska journalister som bevakat frågan, Tom Segev, som är kolumnist på Israeliska tidningen Haaretz. Reporter Karin Wirenhed.

Debatt om israeliska krav och den svenska regeringens respons med Dror Feiler, israelisk konstnär och Dick Erixon, samhällsdebattör.

Coco Chanel
Idag börjar en utställning om Chanels kollektioner på Röhsska museet i Göteborg och 18 september har den franska filmen om modeskaparen Coco Chanel premiär i Sverige. Vad betydde hennes provocerande livsstil och design av långbyxor och kavajer för kvinnor? Modejournalisten Cay Bond medverkar och Hanna Nyberg besöker Röhsska med museichefen Ted Hesselbom.Våld i skolans värld
Terminen har börjat och med den lärarnas oro för att bli utsatta för hot eller våld på jobbet. Var femte lärare är orolig enligt en undersökning som har gjorts av Lärarnas Riksförbund. På Skolans dag diskuteras hur lärarna ska hantera konfliktsituationer på jobbet.
Samtal med lärare som misshandlats av elev och Eva Kåhrström, regionombudsman på Lärarnas Riksförbund i Skåne.

Trafikdöden i Ryssland
En serie hemska trafikolyckor i sommar har tvingat de ryska myndigheterna se över säkerheten på vägarna. Varje år dör runt 30 000 ryssar i bilolyckor och i relation till befolkningen är det 3-4 gånger fler än i Västeuropa. Men hur trafikdöden ska minskas är en omtvistad fråga. Reportage av Sten Sjöström.

Fuglesangs andra resa
Klockan 7.36 skulle Discovery skjutas ut i rymden och Christer Fuglesang lämna jorden för andra gången men pga dåligt väder blev uppskjutningen uppskjuten. Vi är på plats på Kennedy Space Center i Florida, Sören Granath rapporterar.Utrikeskrönika
Dagens krönika signeras Staffan Sonning.


Programledare: Camilla Kvartoft.

Producent: Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".