Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Afghanistanfångar, lyftet och stafettläkare.

Publicerat torsdag 27 augusti 2009 kl 05.23
1 av 3
Li Hellström
2 av 3
Arbetslös man. Foto: Scanpix Sweden
3 av 3
Lyxbåt. Foto:Hasse Holmberg / SCANPIX

Överlämnande av krigsfånge i Afghanistan
Amnesty är kritiska till att Sveriges utlandstrupp i Afghanistan har överlämnat en fånge till de lokala myndigheterna eftersom det inte går att utesluta att han riskerar att utsättas för tortyr. Samtal med jur doktor, Ola Engdahl, folkrättscentrum vid Försvarshögskolan.
 

Arbetslöshetsbekämpning
Räcker regeringens satsning på 8,4 miljarder till utbildningsplatser, coachning och andra arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att få bukt med arbetslösheten? Lena Westerlund, chefekonom LO diskuterar med Ulf Lindberg näringspolitisk chef på Almega, största förbundsgruppen inom Svenskt Näringssliv
De politiska följderna efter Kennedys död
Senator Ted Kennedy, som avled efter en tids sjukdom, var aktiv i arbetet med den amerikanska sjukvårdsreformen. Hans död kan göra det svårare för Barack Obama att driva igenom sjukvårdsreformen. Samtal med Sveriges Radios korrespondent i Washington, Ginna Lindberg.

Pengar i sjön
Ju dyrare segelbåt desto bättre säljer den, mitt under den ekonomiska krisen. Gösta Lempert besöker segelbåtsvarven på Orust.

Läkarbrist orsakar dödsfall
Enligt TV-programmet Uppdrag Granskning har 27 patienter dött sedan början på 2008 på grund av brister som kan kopplas till systemet med staffetläkare, där inhyrda läkare fyller vakanser på vårdscentraler runtom i landet. Vems är ansvaret? Per Anders Sunesson, chef för Socialstyrelsens tillsynsavdelning och Eva Nilsson- Bågenholm, Läkarförbundet.

EU-Krav på bioenergi riskerar markstöld i Afrika
Miljöaktivister i Sierra Leone menar att EU:s krav på bioenergi riskerar att leda till markstöld och konflikter om land i Afrika. Reportage av Anna-Klara Bankel.

Socialdemokrater lägger ner sina röster i Karlskrona
För att undvika parlamentariskt kaos, kommer Socialdemokraterna att lägga ner sina röster i den kommande budgetomröstningen i Karlskorna. Sverigedemokraterna, som har en vågmästarroll i Karlskrona, hade sagt att de skulle stödja socialdemokraterna vilket hade kunnat fälla den styrande femklövern, som består av de fyra borgerliga partierna och milöpartiet. Samtal med Folke Johansson, docent i statsvetenskap, vid Göteborgs Universitet.


Berlin, torsdag. Utrikeskrönika signerad Per Eurenius.


Programledare:
Li Hellström
Producent:
Marie-Caroline Biver
marie-caroline.biver@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".