Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Höjt mjölkpris, strandade förhandlingar om klimatfinansiering och varför ska politiska partier styra Svenska Kyrkan

Publicerat måndag 7 september 2009 kl 06.17
1 av 3
Li Hellström
2 av 3
Foto: Björn Larsson Ask / Scanpix
3 av 3
Milko höjer mjölkpriset. Foto: Hasse Holmberg / Scanpix

Naturvårdspengar drogs in
Idag inleds ett EU-möte om biologisk mångfald i Strömstad och samtidigt riktas kritik mot regeringens och naturvårdsverkets arbete för biologisk mångfald. Orsaken är att naturvårdsverket krävt att länsstyrelserna ska skicka tillbaka redan utbetalda pengar som skulle ha använts till skötsel av värdefulla naturområden. Reportage av Sven Börjesson.

Debatt om naturvårdsverkets arbete för biologisk mångfald mellan Maria Ågren, generaldirektör på naturvårdsverket och Urban Emanuelsson, professor vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Utrikeskrönikan i dag kommer från vår Asien-korrespondent Nils Horner.

Svårt komma överens om klimatfinansiering
I helgen misslyckades G20 ländernas finansministrar att enas kring hur de ska finansiera de fattiga ländernas minskning av koldioxidutsläppen. Och med mindre än hundra dagar kvar till Köpenhamnsmötet i december hopar sig problemen och frågan är om länderna kommer att lyckas enas kring hur utsläppsminskningarna ska gå till.
Samtal med Johan Rockström, professor i naturresurshushållning vid Stockholmsuniversitet och Lars Erik Liljelund, generaldirektör på statsrådsberedningen och klimatrådgivare till Fredrik Reinfeldt.

Kan höjt mjölkpris lösa bönders problem
I dag höjer Milko priset på närproducerad mjölk. Varför gör inte Arla det också?
Vi hör Milkos ordförande Per Åsling och Hans-Åke Hammarström, Nordenchef på Arla.

Tennisfeber i New York
Anrika US-open pågår i New York, och i dag ska svenska tennispelaren Robin Söderling möta ryssen Nikolaj Davydenko. Reportage av vår USA-korrespondent Daniel Alling.

Politiker styr kyrkan trots skilsmässan mellan kyrka och stat
Kyrkovalet hålls den 20 september och idag börjar förtidsröstningen: Men ska politiska partier vara inne i kyrkan överhuvud taget? Är det inte dags att slänga ut de etablerade partierna och låta kyrkan fatta sina egna beslut - stat och kyrka är ju skilda åt sedan länge.
Debatt mellan Emma Hedlund, vice ordförande i POSK och Olle Burell, socialdemokratisk kyrkopolitiker i Stockholm.

Lång väntan på AT-tjänstgöring
Det råder läkarbrist i Sverige, men trots det så går många nyutexaminerade läkare och väntar på att få sin AT-tjänstgöring, som i sin tur ger en läkarlegitimation. I genomsnitt är väntetiden 7 månader och en vecka enligt en ny undersökning från Sveriges yngre läkares förening, SYLF.
Vi hör Lena Ekelius ordförande i SYLF och Agneta Jöhnk, chef för arbetsgivarpolitiska avdelningen vid Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Programledare:
Li Hellström

Producent:
Inga-Lill Hagberg Desbois
inga-lill.hagberg-desbois@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".