Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.
P1 morgon måndag 14 mars

Jordbävningskatastrofen i Japan-Ny explosion i kärnkraftverk

Publicerat måndag 14 mars 2011 kl 05.00
Jordbävningskatastrofen i Japan, samtal Sahlberg och Ternert
(9:23 min)
Foto: AP Photo/Mark Baker/Scanpix.

Sveriges Radios korrespondent Hanna Sahlberg är på plats i det drabbade Fukushima och rapporterar i P1-morgon direkt därifrån.

Det är nödlägen i de japanska kärnkraftverken i Fukushima och Onagawa.
Samtal med Leif Moberg, Strålsäkerhetsmyndigheten och Mats Isaksson, professor i radiofysik vid Göteborgs Universitet.

Cirka 350 000 människor har evakuerats till följd av katastrofen och cirka 12 000 har räddats. Men fortfarande saknas 10 000 enbart i den lilla hamnstaden Minamisanriku.
Hur går räddningsarbetet?
Samtal med Sveriges Radios Hanna Sahlberg och Claes Carling, myndigheten för samhällsskydd och beredskap MBS och projektledare för den svenska insatsen i Japan.

Katastrofen innebär bekymmer för den redan sargade japanska ekonomin och läget är skakigt. Det är osäkert om Tokyo-börsen öppnar på måndagen och industrier tvingas hålla stängt.
Samtal med Marie Söderberg, professor Handelshögskolan i Stockholm, Magnus Wetter, Exportrådets handelssekreterare i Japan och Staffan Sonning, Sveriges Radios global ekonomi-korrespondent.

Det är stor brist på bensin, vatten och matvaror. Det måste hushållas med el. Kommunikationer är avstängda. Och hela tiden finns hot om efterskalv och strålning för kärnkraftsverken. Vardagsproblemen är omfattande för både Tokyobor och folk i flyktinglägren.
Samtal med David Ternert, svensk student i Sendai och Sveriges Radios Hanna Sahlberg.

Hör även Staffan Sonning, Sveriges Radios global ekonomi-korrespondent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".