Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Hur vegovänligt är det svenska köket egentligen?

Publicerat fredag 15 juli 2011 kl 05.00
Hur vegovänligt är det svenska köket egentligen
(7:12 min)
Halloumispett med pesto och pinjepasta. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

I Sverige är det väldigt vanligt att vegetarianer serveras animaliska produkter som gelatin, kycklingbuljong och ost av animaliskt löpe. Och proteinrika, helt vegetariska alternativ som tofu och soyakött lyser oftast med sin frånvaro. Varför är svenska restauranger så dåliga på vegmat? Samtal med Pia Hall, själv vegetarian och författare till flera vegetariska kokböcker och Mattias Dahlgren, prisbelönt kock och krögare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".