Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Torsdagen 14 oktober

Publicerat torsdag 14 oktober 2004 kl 08.40
Camilla Kvartoft

Programledare Camilla Kvartoft

Sexskandalen fick Metallstyrelse att avgå

Efter ett krismöte igår kväll avgick hela styrelsen för Metalls avdelning 112 i Trollhättan med 24 300 medlemmar. Revisorerna har länge varit kritiska till höga spritnotor och nu utreds även porrklubbsbesök och inköp av löspenisar som betalats med medlemmarnas pengar. Ingen av de ansvariga i styrelsen ställer upp på intervju. P1 morgon pratar med Metalls pressombudsman Anders Ferbe om skandalen som skakar hela fackföreningsrörelsen, klockan 7.39.

Rapport från åhörarbänk: sista presidentvalsdebatten

Den tredje och sista presidentvalsdebatten mellan George Bush och John Kerry slutade ett par timmar innan P1morgons sändning. Den ägde rum på Arizona State University, där Kurt Ritter från Göteborg pluggar. Kurt Ritter har sett debatten med sina studiekamrater och berättar om stämningar och hur det stora säkerhetspådraget påverkat studieklimatet. Klockan 6.15.

Rapport från åhörarbänken II: Varför är Bush så populär?

I den svenska debatten har Bush länge varit uträknad i det amerikanska presidentvalet. Men i USA är det inte så. Svensk-amerikanen Dave Nerge och statsvetaren Erik Åsard hjälper P1morgons lyssnare att få en bild av Bushs storheter klockan 7.21.

Basket - bra för integrationen

I Stockholm har cirka 70 procent av alla basketdomare invandrarbakgrund. Det gäller från den allra högsta internationella nivån ner till dom allra yngsta domarna. P1 morgons reporter Katja Magnusson rapporterar från basketplanen klockan 6.20.

Rädsla för brott håller äldre inomhus

Många gamla är rädda för att bli rånade eller att råka ut för andra brott. För många äldre påverkar den här rädslan hela livet; man anpassar vardagen efter vad man tror man kan råka ut för. Vår reporter har träffat Göte och Astrid Granqvist, 76 å 77 år gamla från Uppsala, som båda njuter av pensionärslivet - men som också oroar sig för att utsättas för brott. Reportage klockan 6.25. Klockan 8.15 diskuteras våldet och pensionärernas rädsla av Sveriges Pensionärsförbund och Brottsförebyggande rådet.

Fetma på scenen

Överallt pågår kampen mot fetman: hemma på vågen, i damtidningarna, hos viktväktarna och på sjukhusen. Fetman pekas ut som vårt största framtida folkhälsoproblem, landstingen formulerar handlingsprogram och bantningsindustrin frodas. På Teater Scenario i Stockholm spelas just nu Mitt liv som tjock - en monolog av och med Lotti Törnros. 7.38 kommer hon till P1 morgon för att berätta om fetma ur de tjockas perspektiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".