Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Wallraffande genom historiens mattrender

Publicerat måndag 17 november 2014 kl 05.00
Lotta Lundgren om hur skinka under marängtäcke smakar
(9:06 min)
Lotta Lundgren och Erik Haag i historieätarna.
Lotta Lundgren och Erik Haag i historieätarna. Foto: Arkiv.

På måndagskvällen har en ny säsong av SVT:s Historieätarna premiär. Programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren undersöker den svenska matkulturen genom att laga och äta mat från svunna tider. Hör Lotta Lundgren och producenten Karin af Klintberg om hur friterat ägg i söt sås och skinka under marängtäcke smakar, och om varför det är viktigt att känna till sin mathistoria.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".