Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Julgrisen - nu och då

Publicerat tisdag 22 december 2015 kl 05.00
Hur har vår syn på grisen förändrats genom åren?
(5:06 min)
Grisar. Foto: Lars Pehrson/TT
1 av 2
Foto: Lars Pehrson/TT
Martin Ragnar, författare till boken Grisens historia. Foto: Lotta Jinde/Sveriges Radio.
2 av 2
Martin Ragnar, författare till boken Grisens historia. Foto: Lotta Jinde/Sveriges Radio.

Många av jubordets rätter kommer från grisen, ett djur som haft stor betydelse genom den svenska historien. Hur ser vi på grisen idag idag och hur intelligenta djur de egentligen? Samtal med Martin Ragnar som skrivit boken Grisens historia.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".