Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Får det lov att vara en syrsa?

Uppdaterat onsdag 16 november 2016 kl 05.50
Publicerat onsdag 16 november 2016 kl 05.00
"Syrsa smakar lite som det knapriga på ett stekt ägg"
(9:47 min)
Mjölmask och syrsa kan vara vår kommande mat. Foto: Johanna Hellström/Sveriges Radio.
Mjölmask och syrsa kan vara vår kommande mat. Foto: Johanna Hellström/Sveriges Radio.

Hur ska framtidens miljövänliga livsmedel se ut? För att få svar på den frågan besöker P1-morgon i dag en tävling i Grythyttan, där 14 innovatörer slåss om ett pris som utdelas för klimatsmarta proteiner. På plats för att smaka på syrsor, mjölmask och lupiner är Simon Schagerström, reporter på P4 Örebro. Hör också Åsa Berggren, professor vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".