Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Släng inte, piffa upp julmaten istället

Uppdaterat tisdag 27 december 2016 kl 05.47
Publicerat måndag 26 december 2016 kl 13.21
"Gör bondomelett på resterna"
(6:46 min)
Julmat.
1 av 2
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Apelsiner, inlagd sill och rödkål som vegetarisk julmat. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
2 av 2
Vegetarisk julmat. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio

Matsvinnet är stort under julen. Enligt konsumentverket slängs 12 procent mer mat under juldagarna, än under hösten. I P1-morgon  medverkar kocken Alexandra Zazzi,  för att berätta hur man på godast möjliga sätt räddar julmaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".