Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Att äta sin moderkaka

Uppdaterat onsdag 29 mars kl 07.40
Publicerat onsdag 29 mars kl 05.00
"Det är jätte ovanligt"
(6:33 min)
Karin Pettersson, docent- och överläkare i förlossningsvård på Karolinska Institutet.
Karin Pettersson, docent- och överläkare i förlossningsvård på Karolinska Institutet. Foto: Sveriges Radio.

Hör Lina Nilsen, en mamma som valde att pulverisera sin moderkaka och svälja den i form av kapslar och Karin Pettersson, docent- och överläkare i förlossningsvård på Karolinska Institutet.

De flesta däggdjur äter upp sin moderkaka efter förlossningen och det finns även människor som väljer att göra det. På nätet hittas många påståenden om vad detta skulle vara bra för och många olika recept på hur moderkakan kan tillredas om man inte vill äta den rå. Vad säger forskningen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".