Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdag 13 oktober

Publicerat onsdag 12 oktober 2005 kl 22.35

med Johan Wangström

Kyrkan öppnas för homosexuella
Inom kort väntas Svenska kyrkan besluta om en ny ritual för homosexuella som vill få sina partnerskap välsignade vid altaret.
Lesbiska Britta Svensson har arbetat som diakon i Svenska Kyrkan i tio år. Viktor Bernhandtz, queer-aktivist tycker det finns viktigare frågor för HBT-rörelsen att ägna sig åt.

Rosenberg - har hon utsatts för häxjakt?
Hon har varit en av de mest publika personerna i Feministiskt Initiativ, men i dag tillkännager hon sitt avhopp efter vad hon betecknar som en lång tids förföljelser från media och andra. Men är feminister brännmärkta i dagens Sverige? Riksdagsledamoten och feministen Birgitta Ohlssomn (fp) diskuterar frågan med ledarskribenten Jenny Wennberg från Norrländska Socialdemokraten (s).

Pakistan - hjälpen börjar anlända
Under natten har en konvoj från svenska räddningsverket anlänt till den hårt drabbade staden Muzaffarabad. Räddningsledaren Magnus Nilsson berättar om arbetet.
SR:s Asienkorrespondent Nils Horner och biståndsarbetaren Mia Haglund berättar om det senaste dygnets utveckling

Svårt värva nya politiker
Ett sätt att värva nya lokalpolitiker är ett slags ”politikerskolor”, där nybörjare ska drillas till debattörer i fullmäktigesalar och kommunala utskott. Reportage av Maria Hansson och samtal med statsvetaren Folke Johansson, Göteborgs universitet.
I Markaryds kommunfullmäktige står vänsterpartiets enda mandatplats tom sedan årsskiftet, sedan den ordinarie ledmöten och ersättarna hoppat av av privata skäl.
Lennart Wermby, ombudsman för vänsterpartiet i Kronoberg, berättar mer.

Warszawa, torsdag
Om vådan av att vara svensk journalist i Nobelpristider.

Dödlig smog i Los Angeles
En ny undersökning visar att ett stort antal personer kan dö av cancer till följd av de ökade utsläppen från dieseldrivna bilar, tåg och fartyg. Ändå ökar trafiken.

Stand-up comedy - eller tragedy?
Stockholm stand-up tradgedy kallar Aftonbladets krönikör Dr. Gormander Sveriges Television program ”Stockholm live”, en satsning på svensk stand-up-komik. Gunnar Ohrlander, som han heter på riktigt, menar att det här inte alls är kul, utan istället rasistiskt, kvinnoförnedrande och kränkande mot handikappade. Stockholm lives Özz Nujen försvarar programmet.

Producent: Ann Tiberg
ann.tiberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".