Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Tisdag den 22 november

Publicerat måndag 21 november 2005 kl 22.57
Pia Fridén

med Pia Fridén


Vilka får stanna?
Nu har Migrationsverket fattat beslut om de första fall av gömda flyktingar som har sökt asyl på nytt. Besluten innebär att myndigheten ställer krav på att de asylsökande skall visa identitetshandlingar för att få stanna. Besluten sägs också bli vägledande för alla de andra tusentals flyktingar som omfattas av rätten till förnyad prövning som drivits fram av riksdagen.
07.20 Diskussion mellan Shahram Khosravi, socialantropolog vid Stockholms universitet som forskar om papperslösa flyktingar och Janna Valik, Generladirektör för Migrationsverket.

Kraftig ökning av rån
I Malmö har antalet personrån skjutit i höjden, och precis som på andra ställen handlar det om unga som rånar andra unga.
06.40 Reportage och samtal med polisen.
07.40 Berättar kriminologen Jerzy Sarnecki om vilka rånarna och deras offer är.


New Orleans
Idag är första skoldagen på länge för barnen i New Orleans. Vår korrespondnet Sara Stenholm är på plats när eleverna återvänder.
Sänds 06.25

Regimskifte i Tyskland
I dag tar Angela Merkel över som ny förbundskansler, men det är ett bräckligt regeringsunderlag som hon står på.
06.15 Samtalar Kaj Fölster, fd socialdemokrat i Tyskland och Stephan Schütze, sydsvenska industri och handelskammaren i Berlin om förhoppningar och väljarnas misstro.

Dagisdebatt - Igen!
Redan på sjuttiotalet gick debattens vågor höga mellan förespråkare och kritiker av dagis för småbarn. Hur lät det då, och är det samma argument som hörs i dag?
08.15 Debatt mellan Gunnilla Thorgren, författare och debattör och Anna Wahlgren, författare.

Vanvård av flyktingbarn
Migrationsverket misstänker att flera apatiska flyktingbarn vanvårdats av sina familjer för att lättare få uppehållstillstånd, och har polisanmält ett tiotal fall där de tror att barnen utsatts för brott. 08.15 Samtal med tor Lindberg, läkare som arbetar med flyktingbarn.

Korrespondentkrönika
Från ett Paris där eldarna nu falnat.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".