Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Onsdag 7 december

Publicerat tisdag 6 december 2005 kl 21.49
Pia Fridén

med Pia Fridén

Vad skall hända med Kyotoavtalet?
Idag på FN:s stora klimatförhandlingar i Montreal i Kanada träffas miljöministrarna från 189 länder för att diskutera vad som skall hända med Kyotoavtalet. Att utsläppen av västhusgaser måste minska radikalt är de flesta överens om. Ändå har världens alla länder inte kunnat komma överens om hur man ska minska växthusgaserna. Hör Miljöminister Lena Sommestad på plats i Montreal. 6.15.

Inget misstroendevotum från de borgerliga
Igår kväll blev det klart att den borgerliga oppositionen inte kommer att begära någon misstroendeförklaring mot Göran Persson, innan granskningen av honom i KU i vår. Däremot fortsätter man sondera terrängen i riksdagen för att se om det går att fälla Laila Freivalds. Hör PM Nilsson, politisk redaktör på Expressen som tycker att borgarna är fega och Lars Bodén, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Västerbottens Folkblad, som tycker att den stenhårda kritiken är orättvis. 7.21.

Kommentar av Anders Jonsson 8.15

Asylsökande utan föräldrar
Många asylsökande barn och ungdomar kommer till Sverige utan sina anhöriga. Det visar sig att biblioteket ofta blir en naturlig mötesplats för de här barnen medan de väntar på besked om de ska få stanna eller inte. Det här har fått tre bibliotek i Västsverige att starta kulturprojektet ”Barns väntan” för att ge barnen och ungdomarna något att göra. Reportage av Annika H Eriksson. 6.20.

När språket blir diskriminering
Diskriminering behöver inte vara att inte få ett jobb på grund av sitt ursprung, trots att man har bättre kvalifikationer. Det kan också vara själva språket som diskriminerar. I en ny bok skärskådar Krisitina Boréus, docent i statsvetenskap vid Stockholms universitet, det som hon kallar ”diskriminering med ord”. Samtal med Kristina Boreus och reportage av Silan Diljen och Katja Magnusson med bland annat röster om ordet ”invandrare”. 6.38.

Bakslag i kampen mot mobbning
De senaste åren har flera tragedier uppmärksammats där barn mobbats så svårt att de skadats fysiskt, blivit sjuka eller till och med tagit livet av sig. Men trots alla debatter och lagförslag som följt på de här händelserna verkar det inte bli bättre. Nu senast fick Stockholms Stad kritik för att inte göra tillräckligt. Samtal med Eva Larsson, gymnasielärare som skriver böcker om mobbning och också föreläser för andra lärare. 8.15.

Ny Toryledare
Igår fick det brittiska konservativa partiet en ny ledare:David Cameron. Vem är han egentligen? Reportage av Agneta Ramberg. 7.39

Krönika från Moskva
Och dagens korrespondentkrönika kommer från Maria Persson Löfgren. 6.27.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".