Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Torsdag 19 januari

Publicerat onsdag 18 januari 2006 kl 22.53
Pia Fridén

med Pia Fridén

Oroligt i Elfenbenskusten
I Elfenbenskusten har oroligheterna trappats upp de senaste dagarna och nu kommer motstridiga uppgifter om freden i landet är i fara eller inte. Vad ligger bakom konflikten och vad innebär den? Samtal med antropologen Stefan Hagberg.

Även små oljefyndigheter lönsamma att utvinna
Det höga oljepriset har lett till att små oljefyndigheter numera är lönsamma att explotera och i Österrike, är det nu gas och oljerusch utanför Wien. 
Reportage: Kristian Åström, Berlin.

Serievåldtäktsmannens DNA under lupp
Den så kallade Hagamannen sätter nu skräck i kvinnorna i Umeå. DNA är polisens viktigaste vapen i jakten på serievåldtäktsmannen. Hur går polisarbetet till i praktiken?Jörgen Lindeberg, polis Söderortspolisen arbetar med våldtäktsärenden.

Självförsvar på schemat
Igår gick en självförsvarsinstruktör ut i media och krävde att självförsvar införs på skolschemat för att öka tjejers trygghet. I vänsterpartiets nya valplattform vill man att feministiskt självförsvar ska bli obligatoriskt i gymnasiet.
Debatt mellan Ida Gabrielsson, ordförande i Ung vänster och Anna Johansson, vice ordförande Moderata ungdomsförbundet, MUF.

Kvinnor på fotbollsläktare i Saudi eller ej
Först skulle inga kvinnor få se landskampen mellan Saudiarabien och Sverige. Sedan kom ett pressmeddelande att saudiska myndigheter hade ändrat sig.  Hur blev det? Radiosportens Christian Olsson berättar. 
 

Höjning av styrräntan väntas
På torsdagen ska riksbankens styrelse sammanträda. Där ska man diskutera en eventuell höjning av styrräntan. Blir det så, vilket det mesta tyder på, så blir det den första räntehöjningen på flera år. Medverkande: Ingemar Hansson, generaldirektör Konjunkturinstitutet.

Torsk fiskas svart säljs till svenska konsumenter
En undersökning som TV4-programmet Kalla fakta har gjort visar att stora mängder torsk fiskas svart i Barings hav. Torsk som sedan blandas med torsk som fiskats inom kvoterna och transporteras via Danmark till Kina för att fileas av billig arbetskraft för att sedan transporteras till Danmark igen. Där säljs torsken vidare till flera svenska företag.
Medverkande: Joachim Dyfvermark, reporter på Kalla fakta och Yngve Björkman, ordförande i Fiskeribranschens riksförbund.

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".