Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Måndag 30 januari

Publicerat måndag 30 januari 2006 kl 09.27
Jörgen Huitfeldt

med Jörgen Huitfeldt

Londonmöte om Hamas
Senare idag träffas den fredsmäklande ”kvartetten” EU, FN, Ryssland och USA i London för att diskutera konsekvenserna av den oväntade segern för Hamas i det palestinska valet. Samtal med Agneta Ramberg, SR:s Londonkorrespondent och Sune Persson, statsvetare och mellanösternexpert.


Efter Hamas valseger så ställer vi frågan om vem som ska styra över de väpnade styrkorna? Samtal med Magnus Norell, FOI. 

SSU ordförande i krogbråk
Efter helgens bråk på en krog i Stockholm så har SSU ordföranden Anna Sjödin polisanmälts för våld mot tjänsteman. Vad hände egentligen?och hur påverkar bråket ordförandens position i SSU? Samtal med Anna Sjödin.

Kris i Danmark
I höstas publicerades i Jyllands-Posten flera karikatyrteckningar där profeten Mohammed bland annat avbildades med en bomb i turbanen. Eftersom den muslimska traditionen förbjuder avbildning av profeten Mohammed har bilderna lett till flera reaktioner i Mellanöstern. I helgen har  enskilda medlemmar ur Al-Aqsa-martyrernas brigader delat ut flygblad där de säger att alla danskar och svenskar måste lämna området inom 48 timmar - om inte danska regeringen ber om ursäkt för de karikatyrbilder som publicerats. Samtal med Rolf Jonshöj, politisk redaktör på Danmarks Radio.

Landssorg i Polen
”Den största katastrofen i det demokratiska Polen”. Så beskrev president Lech Katczynski igår olyckan då taket på en mässhall rasade in och dödade 66 personer. Idag vaknar polackerna upp i ett land där officell landssorg råder till och med på onsdag. Samtal med Kjell Albin Abrahamson.

Isolycka förbryllar
Orsaken till helgens olycka i Mälaren där 13 långfärdsskridskoåkare gick genom isen är fortfarande oklar. Frågorna om varför färdledarna tog med sitt följe ut på så svag is och hur så många åkare kunde gå igenom samtidigt ska nu utredas. Samtal med Heinrich Blauert, ordförande i Stockholms Skridskoseglarklubb.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Bryssel.

Stockholm i skymundan
I många filmer under de senaste åren så har vi i publiksuccéer som ”Grabben i graven bredvid”och ”Såsom i Himmelen” mötts av neutrala lantliga miljöer och anonyma svenska småstäder med påhittade namn, men nu vill Stockholm ta upp kampen med de framgångsrika filmstäderna i norr och i väst. Reportage av Håkan Widman. Samtal med Börje Hansson, filmproducent på bolaget Filmlance.
Svenska Filminstitutets VD Åse Kleveland.

Nyår i Kina
I Kina är det fortfarande helg efter nyåret som firades natten mellan lördag och söndag. Nu är det Hundens år i Mittens rike. Reportage av Anders Wennersten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".