Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Torsdag 23 mars

Publicerat onsdag 22 mars 2006 kl 21.52
Pia Fridén

med Pia Fridén

Farligt att närma sig torget i Minsk
Demonstrationerna mot president Aleksander Lukasjenko på Oktobertorget i Minsk fortsätter trots att polisen griper folk vid torget. Men i dagsläget är det en krympande skara på ett hundratal demonstranter som finns kvar. Vitryskan Irina Maibarada ger en direktrapport från Minsk. Sändes 06.15.

Växande protester i Paris
Protesterna mot den franska regeringens nya arbetsmarknadslag fortsätter. Den innebär att unga under 26 år kan avskedas från en ny anställning utan motivering. Alltfler universitet är ockuperade av studenter och fackförbunden verkar mer enade än på mycket länge. Reportage av Alice Petrén. Sändes 06.25.

Att leva utan teve
I veckan har det gått ett halvår sedan omställningen till digitalteve på Gotland. Leena Palmgren var en av de som i och med omläggningen valde bort teven ur sitt liv. Istället köpte hon nya äppelträd. Hör om hennes nya vardag i Annika Östmans reportage. Och hör också samtalet med Dan Laurin som levt utan teve i 25 år. Sändes 06.38.

Genmodifierade grödor och miljön
Miljörörelsen protesterar mot GMO och den moderna gentekniken. Men genforskarna tycker att kritiken är felriktad. Gentekniken kan skapa nya effektivare grödor som är till nytta både för människan och miljön. Hör debatt mellan Sten Stymne professor i växtförädling och Mikael Karlsson från Svenska Naturskyddsföreningen. Sändes 07.21.

ETA lägger ner vapnen
Med fred i sikte både i Baskien och i Nordirland så är två av Europas värsta konflikter på väg att lösas. Freds- och konfliktforskaren Kjell-Åke Nordquist berättar om vad som fått Europas terrorgrupper att lägga ned sina vapen- Sändes 07.39.

Snö i rabatten
På torsdagen inleds årets trädgårdsmässa i Stockholm. Det brukar vara ett säkert vårtecken. Men i år härskar fortfarande snön och kylan i landets trädgårdar. Trädgårdsexperten Eva Wirén berättar vad oroliga och otåliga fritidsodlare ska göra med sina djupfrysta trädgårdar. Sändes 08.15.

Johannesburg torsdag morgon
Vincent Dahlbäcks krönika sände 06.20.

Producent: Thomas Björkman
thomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".