Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Tisdag 18 april

Publicerat tisdag 18 april 2006 kl 05.37
Lasse Johansson

med Lasse Johansson

Ny självmordsattack i Israel
Nio dödsoffer och ett femtiotal skadade i Tel Aviv i den första palestinska självmordsattacken sedan den militanta islamistiska Hamasregeringens tillträde. Hamas tar inte avstånd från attentatet och i Israel är upprördheten stor. Reaktioner och kommentarer från Israel. Miriam Ettlinger-Frajnd bosatt i Jerusalem, klockan 06.15.
Richard Elias svensk-palestinier i Betlehem kl 07.34.


Britter vägrar flyga
I England har protesterna mot flygets miljöpåverkan nu lett till bildandet av ett nätverk på gräsrotsnivå där medlemmarna lovar att inte flyga alls under det kommande året. Möt en av medlemmarna i reportaget av Malin Olofsson. Klockan 06.38.
Hör också samtal med forskaren Lotta Frändberg om ungas attityder till flyget och dess miljöpåverkan. Klockan 06.43.
Vilket ansvar har flygbranschen? Debatt mellan Peeter Puusepp, generalsekreterare för organisationen Svenskt flyg och Jonas Åkerman, forskningsledare på avdelningen för miljöstrategisk analys vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Klockan 07.21.

Norges mest kontroversielle person är svensk
Svensken Sune Nordgren, chef för Nasjonalmuséet i Oslo, har dragit på sig en kritikstorm för de förändringar som muséet just nu genomgår. Framförallt handlar kritiken om hur han valt att hänga tavlorna. Reportage av Bengt Lindroth. Sändes klockan 06.20.

Korrespondentkrönika
Agneta Ramberg om engelska myndigheters vänlighet. Kl 06.25.

USA vill fortsätta jaga svensk ubåt
Den svenska ubåten HMS Gotland har det senaste året varit inhyrd för att leka katt och råtta med USA:s försvar. Uppgiften har gått ut på att hålla sig gömd för de amerikanska stridskraftern och HMS Gotland har gäckat amerikanarna så bra att dom nu vill förlänga samarbetet ett år till. Hör samtalet med Anders Järn, flottiljchef på Första ubåtsflottiljen i Karlskrona. Klockan 08.26.

Vårbudgetpromenad
Senare på förmiddagen idag ska finansminister Per Nuder gå den numera traditionella promenaden för att lämna in regeringens vårbudget. Efteråt blir det debatt riksdagen. Men vilka blir då de stora trätoämnena under debatten? Och vad har regeringen på gång längre fram? Hör Inger Arenander, ekots politiska kommentator, kl 08.15.

Producent: Thomas Björkman
tomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".