Torsdag 22 juni

Publicerat onsdag 21 juni 2006 kl 23:15
Jörgen Huitfeldt

med Jörgen Huitfeldt

Säkerheten big business i Irak
I slutet av förra veckan dödades en 27-årig svensk, som arbetade för ett brittiskt säkerhetsföretag i Irak. Han var en av upp emot 50 000 personer i en bransch som växt kraftigt i takt med att landet blivit allt mer våldsamt.

Språkgaranti i grundskolan
Inför årets valrörelse har allt mer av dom politiska partiernas fokus flyttat ut i våra förorter. Nu kommer kristdemokraterna med förslag om språkgaranti i grundskolan. Men varför är bristen på integrationen så het och vad innebär kd:s förslag?

Gaytidning anklagas för barnpornografi
En ny tidning som vänder sig till homosexuella och som innehåller bland annat nakenbilder på unga killar har upprört både Barnombudsmannen och Gayrörelsen.

Bloggcensur i Kina
Hur radikal kan man vara på sin blogg i ett land med censur? Hör några unga bloggare resonera om vad man kan skriva och vad de själva väljer att publicera.

Kontroversiell kärlek till fotboll
Fotbollsfeber råder runt om i världen nu under fotbolls-VM och många inspireras till att även själva spela. En av dem är 19-åriga Hoda Selim från Göteborg som med bakgrund i Iran utmanar sin familj med sin kärlek till sporten.

Korrespondentkrönika
Idag signerad Kjell-Albin Abrahamsson.

Producent Malin Olofsson
malin.olofsson@sr.se

Skriv ut

Dela