Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Midsommarafton den 23 juni

Publicerat torsdag 22 juni 2006 kl 23.00
Lasse Johansson

med Lasse Johansson

Fotbollsskandal
Fyra av Italiens största klubblag, Juventus, Milan, Lazio och Fiorentina, ställs nu inför rätta misstänkta för inblandning i uppgjorda matcher.

VM krönika


Svenskt i Ryssland

Med en midsommarstång i plast och frikadeller säljs nu Sverige på en marknadsföringsturné längs Volgafloden.

Kalla bad

En stolt svensk tradition är kallbadhusen längs våra kuster. Reportern Madeleine Andersson åkte till Varberg och prövade hälsoeffekterna.

Sprit på nätet

Midsommar är årets stora alkoholhelg och många har köat på Systembolaget inför firandet. Samtidigt beställer allt fler nubben via Nätet, och Tullens allt större beslag av Nätsprit tycks inte påverka handeln nämnvärt.

Latinsk midsommar
I P1-Morgon blir det inte dans till ”Små grodorna” utan till sydamerikanska rytmer.
Vi sänder också direkt från en stockholmsk midsommartradition, Midsommar Latino på Järvafältet.

Sommarstress
Har man inte bränt ut sig under vintern och våren så finns risken att det sker lagom till och under sommarsemestern. Förväntningarna inför den tänkta sköna avkopplingen kan lätt slå över i stress över hur man skall få till det.

Jorgubbsmums
Matskribenten Lisa Förare-Winbladh ger tips på hur dom röda bären bäst bör njutas.

Producent Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Lisa Förare-Winbladhs jordgubbsrecept

Jorgubbar på Pinos vis
1 l jordgubbar
3/4 dl svart vinbärsgelé
1 dl vitt fruktigt oekat vin
1/2 dl finskuren mynta (skär myntan precis före servering annars tappar den smaken)
ev lite socker
• Rensa och halvera gubbarna. Sjud upp vinbärsgelé socker och vin i en panna. Vänd ner gubbarna och hetta upp dem tills de är genomvarma och mjuknat bara en gnutta.
• Smaka av med socker om det behövs. Vänd ner myntan och servera bums.

Jordgubbar ́a la Heston

1/2 l jordgubbar
1 tsk grön tabasco
2 msk finhackad koriander
• Rensa och skiva gubbarna. Blanda med övriga ingredienser. Låt stå och samla smak i rumstemperatur minst 20 minuter.
Servera till grillat ljust kött eller kyckling.

Jordgubbar på italienskt vis

1 l jordgubbar
2 msk god balsamico
10 blad basilika
1/2 tsk grovmald svartpeppar
• Rensa och halvera jordgubbarna. Riv basilkabladen i bitar. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak i rumstemperatur minst 20 minuter.
Gott till grillat att blanda i en grönsallad, att skeda över avokado. Även fin till kalvstek eller annat milt kött. Sötar du blandningen med honung så är den god till glass eller en klick ricotta med vaniljsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".